Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Középpontban a gyerekek
A Macskakő Gyermekmúzeumban múlt héten pünkösdi programokat tartottak – a gyerekeknek felelevenítették a régi szokásokat, dalokat, emellett természetesen pünkösdi királyt és királynőt is választottak – felvételünkön. Fotó: Filep István

Számos jól felszerelt, igényes játszótér van Sopronban

Középpontban a gyerekek

| Köves Andrea | Városi hírek

Hazánkban hagyományosan május utolsó vasárnapján ünnepeljük a gyermeknapot. A soproni családok abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy nemcsak a jeles napon, hanem egész évben számtalan élménydús program közül választhatnak.

Ha valaki tartalmas, ugyanakkor kalandos felfedezésre indulna családjával, akkor érdemes ellátogatnia a Szent György utcában található Macskakő Gyermekmúzeumba. A szülőknek, nagyszülőknek éppen olyan élményekkel teli időutazást kínál a felkeresése, mint a gyerekeknek. A Macskakő különlegessége, hogy a tematikusan elrendezett tárolók mögött belső terek nyílnak meg, ahol a kicsik játszva tanulhatnak. Rendszeresen szerveznek csoportoknak is programokat.

A Fő tértől nem messze, a volt Esterházy-palotában, a Templom utca 2. szám alatt található a Központi Bányászati Múzeum, amelynek a pincehelyiségében igazi bányahangulat várja a gyerekeket, ahol fejlámpákkal felszerelt védősisakokban játszhatnak. Az élménybányába egy csúszdán lehet lejutni, és ott a kis vendégek a zegzugos folyosókon óriási kirakókkal is megbirkózhatnak, és kipróbálhatják a középkori vízkiemelő szerkezetet is.

Sopron csodálatos természeti adottságai számos lehetőséget nyújtanak a kikapcsolódásra vágyó családoknak. Üdítő erdei környezettel és sok-sok élménnyel várja egész évben a látogatókat az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont. Az erdei élményt magába sűrítő bemutatóterem és a rejtett életet élő hazai vadfajokat bemutató kültéri parkosított terület mindig tartogat valami újdonságot az arra járók számára.

Városunkban számos jól felszerelt, igényesen kialakított játszótér nyújt kikapcsolódási lehetőséget a kisgyermekes családoknak. Sokan keresik fel a Koronázódomb új ékességét, a 8400 négyzetméteres, csodás panorámájú, családi programokra, rekreációra alkalmas közparkot. Az erdő övezte Alpin park és a Mókus-erdő is felejthetetlen természet közeli időtöltést kínál a kisebb, nagyobb gyerekeknek egyaránt.

Városi gyereknap: A hagyományos, nagyszabású városi gyermeknap május 25-én, szombaton várja a családokat a Jereván-lakótelepen, a Kodály Zoltán téren. A vidám, szórakoztató programban a bemutatók és koncertek mellett játszóház, ugrálóvár, lufihajtogatás és óriáscsúszda is élményt nyújt a gyerekeknek.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek