Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Közlekedésbiztonsági nap
A mentők azt is bemutatták a középiskolásoknak, hogy hogyan kell újraéleszteni valakit. Fotó: Filep István

Mintegy 500 diák szembesült a felelőtlenség következményeivel

Közlekedésbiztonsági nap

| Elek Szilveszter | Városi hírek

Látványos bemutatók, KRESZ-teszt és baleseti helyszínelésekről szóló előadás is várta a diákokat a soproni közlekedésbiztonsági napon a városi stadionban. A csütörtöki rendezvényen a tragédiák megelőzésének fontosságára hívták fel a résztvevők figyelmét.

Megkülönböztető jelzést használó mentőautó mellett dolgozott intenzíven a mellkaskompressziós gép – a jelenetet tucatnyi megdöbbent középiskolás nézte. A látottak nyomán rengeteg kérdés fogalmazódott meg bennük, amelyeket most fel is tehették a szakembereknek.

– A vészhelyzetek, balesetek elkerülésének fontosságáról, az ilyen események kezelésének lehetőségeiről nem lehet elégszer szólni – emelte ki Víg József Attila, a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke. – Ezért szervezzük meg minden évben a közlekedésbiztonsági napot, ahol a rendőrök, mentők és polgárőrök avatják be a fiatalokat a gyakran megrázó részletekbe.

A különböző standoknál KRESZ-tesztet tölthettek ki, illetve kipróbálhatták a „részeg szemüveget” is. Pintér József rendőr törzszászlós számos közlekedési balesetnél helyszínelt az elmúlt években. Tapasztalatairól tartott izgalmas előadást.

A rendezvényen mintegy ötszáz soproni középiskolás vett részt. – A Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Technikumból érkeztem az osztályommal, akik autószerelőnek tanulnak. Nagyon érdekelte őket ez a rendezvény, ugyanis nem csupán a járművek technikájával, hanem a közlekedésbiztonsággal is szeretnének megismerkedni, mielőtt kikerülnek a munka világába – részletezte Mastalír Márta tanárnő.

A Soproni Polgárőr Egyesület és Sopron önkormányzata által közösen szervezett programot dr. Simon István alpolgármester nyitotta meg, aki kiemelte: nem elég tudni, hogy a közlekedés veszélyes, hanem érdemes látványos kísérletekkel és demonstrációkkal bemutatni ezt a fiataloknak, hogy rögzüljön bennük.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek