Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Közös akarattal
– Feladat maradt a következő esztendőkre is, hiszen a város fejlesztése sohasem lehet egy lezárt fejezet – nyilatkozta a választási győzelem után dr. Farkas Ciprián polgármester.

„Azért dolgozunk, hogy a város lendületben maradjon”

Közös akarattal

| Horváth Ferenc | Városi hírek

– Köszönöm a soproniak bizalmát – nyilatkozta a Soproni Témának a választások éjszakáján dr. Farkas Ciprián polgármester, aki nagy fölénnyel nyerte a vasárnapi polgármester-választást.

A következő ciklusban is dr. Farkas Ciprián (Fidesz–KDNP) lesz Sopron polgármestere. A pártszövetség jelöltjei az önkormányzatban is megőrizték többségüket, mert mind a 12 egyéni választókerületben nyertek.

Nem történt tehát meglepetés a június 9-i önkormányzati választásokon, mert az eredmények a várakozásoknak megfelelően alakultak. Dr. Farkas Ciprián 8232 szavazattal előzte meg a második helyen végzett Sovány Endrét, aki a polgármester-választáson függetlenként indult. A polgármester a választások éjszakáján megköszönte a soproniak bizalmát. – A mai választási eredmény mindannyiunk közös sikere – mondta lapunknak. – Köszönöm a soproniak bizalmát. Az elmúlt években ismét bebizonyosodott, hogy összefogással, közös akarattal és a kormány támogatásával messzire juthatunk. Feladat azonban maradt a következő esztendőkre is, hiszen a város fejlesztése sohasem lehet egy lezárt fejezet. A közgyűlés fideszes frakciójával azért dolgozunk, hogy a város továbbra is lendületben maradjon.

Mint ismert, a jelenlegi közgyűlés mandátuma szeptember végéig tart. Az új önkormányzat október elsején lát munkához.

Június 9-én nemzetiségi és európai parlamenti választásokat is tartottak. Ez utóbbit nagy fölénnyel nyerte a Fidesz–KDNP közös listája, ezért tizenegy képviselője lesz az EP-ben. A Tisza Pártnak hét, a DK–MSZP–Párbeszéd Szövetségnek két, a Mi Hazánknak pedig egy. A többi választáson induló párt és szervezet nem szerzett mandátumot.

A soproni egyéni választókerületekben csak Fidesz–KDNP-győzelem született:

Filep Márk (1. választókerület)

Magas Ádám (2. választókerület)

Dr. Csiszár Szabolcs (3. választókerület)

Tóth Éva (4. választókerület)

Dr. Simon István (5. választókerület)

Péli Nikoletta (6. választókerület)

Dóra György (7. választókerület)

Pongráczné Várnai Mária (8. választókerület)

Juhász Adrienn (9. választókerület)

Abdai Zsolt (10. választókerület)

Mágel Ágost (11. választókerület)

Stöckert Tamás (12. választókerület)

Az önkormányzat összetétele: Fidesz–KDNP frakció: dr. Farkas Ciprián, dr. Simon István, dr. Csiszár Szabolcs, Filep Márk, Magas Ádám, Tóth Éva, Péli Nikoletta, Dóra György, Pongráczné Várnai Mária, Juhász Adrienn, Abdai Zsolt, Mágel Ágost, Stöckert Tamás. Kompenzációs listáról bekerült a testületbe Sovány Endre (aki egyéni képviselőként a Momentum támogatásával indult), Kónyi-Kiss Gáborné dr. (Momentum), Holpár Csaba (MKKP), Jakál Adrienn (Párbeszéd–Zöldek–DK), Horváth Gábor (Mi Hazánk).


Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek