Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kulturális hidat képeznek

Kulturális hidat képeznek

| Huszár Judit | Városi hírek

Idén is nagyszabású koncertekkel készül a nyári barlangszínházi szezonra a Győri Filharmonikus Zenekar. A művészek háromszor lépnek fel a világörökségi helyszínen – nem hétköznapi produkciókkal.

Több mint tíz éve folyamatos az együttműködés a Győri Filharmonikus Zenekar és a Pro Kultúra között – ez azt jelenti, hogy minden évben komolyzenei bérletet hirdetnek városunkban, valamint a nyáron rendszeresen fellépnek a barlangszínházban is.

– Az ország egyik legjelentősebb szimfonikus zenekara a győri – mondta a nyári produkciókat bemutató sajtótájékoztatón dr. Ragány Misa, a Pro Kultúra ügyvezetője. – Az elmúlt években is gyümölcsöző volt az együttműködésünk, így egyértelmű volt, hogy folytatjuk a közös munkát.

Ahogy tavaly, úgy idén nyáron is három koncertet tart a zenekar a fertőrákosi barlangszínházban. Először június 19-én James Bond zenéket hallhatnak az érdeklődők, és a zenekar mögötti vásznon megelevenednek a jól ismert filmek jelenetei is. A következő program július 8-án lesz, Salute, SopronDrum címmel klasszikus zenei műveket adnak elő, amelyekben a főszerepet az ütőhangszerek adják. Ezen a koncerten a Pro Kultúra kulturális igazgatója, Kóczán Péter vezényli a zenekart.


– A megye két nagyvárosa erősebb, ha együtt dolgozik, ezt a megállapítást is alátámasztja ez a koncert – tette hozzá Fűke Géza, a filharmonikus zenekar ügyvezetője. – Úgy érezzük, hogy mi nemcsak Győr, hanem az egész régió zenekara vagyunk, minden városnak, ahol rendszeresen fellépünk.

A harmadik koncertet augusztus 20-án tartják, ekkor egy igazi világutazó zongoravirtuóz, zeneszerző, Péter Bence lesz a zenekar vendége.

– A szimfonikus zene egy csoda – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón dr. Simon István. – Ahhoz, hogy a csodálatos összhatás, az emocionális élmény létrejöjjön, szükség van a magasan képzett zenészekre, akik folyamatosan gyakorolnak, a hibátlan hangszerekre, a karmesterre és természetesen a kiváló akusztikájú helyszínekre is.

Sopron alpolgármestere megköszönte a szervezők munkáját, illetve a kormány támogatását, hiszen nagyon fontos feladat a programok anyagi fedezetének biztosítása. 

Kapcsolódó cikkek