Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Lezárások, új parkoló
Ingyenes P+R parkolót jelöltek ki a Sopron Plaza Jereván-lakótelep felőli oldalán, ez június 20-tól 25-ig működik majd, innen ingyenes buszjáratok indulnak a Lőver uszodáig.

A vizes vb döntőire elkapkodják a jegyeket

Lezárások, új parkoló

| Munkatársunktól | Városi hírek

Gőzerővel készülnek a szervezők – június 18-án kezdődik a vizes világbajnokság, amelynek egyik helyszíne Sopron lesz. Városunkban több lezárás, korlátozás is várható, valamint új parkolót is kijelöltek a vízilabda-mérkőzések nézőinek.

Ahogy már múlt heti lapunkban megírtuk (Vízilabda vb Sopronban, Soproni Téma, 2022. június 8.), a vízilabda-világbajnokság miatt június 10. és július 1. között nem fogad látogatókat a Lőver uszoda. Sopron a „C” csoport férfi- és női mérkőzéseinek ad otthont június 20. és 25. között.


A rendezvény miatt változásokra számíthatunk a közlekedésben is. Ingyenes P+R parkolót jelölnek ki a Sopron Plaza Jereván-lakótelep felőli oldalán, ez június 20-tól 25-ig működik majd, innen ingyenes buszjáratok indulnak a Lőver uszodáig. Az uszoda előtti parkolót viszont már lezárták, egészen június 28-ig nem lehet használni. Szintén nem lehet majd megállni június 15-től június 26-ig a Deákkúti úton (az Ady Endre úttól az uszodáig), valamint az egyetemi kollégiummal szemben lévő parkolóban sem június 16-tól 26-ig. Valószínűleg még további forgalomkorlátozásokra is számítani kell a rendezvény ideje alatt, így a szervezők kérik a lakosság türelmét és együttműködését.

Közben a vizes vb honlapján arról számoltak be, hogy a férfi vízilabdadöntőre és az úszóversenyek június 20-i fináléira már az első körben elfogytak a belépőjegyek. A vb-n ezúttal az első héten, június 18. és 25. között rendezik az úszóversenyeket, a helyszín a Duna Aréna. Ezzel párhuzamosan mennek majd a szinkronúszóversenyek a margitszigeti Széchy-medencében, míg a vízilabdatorna csoportmérkőzéseinek a Hajós uszoda nagymedencéje mellett Debrecen, Sopron és Szeged ad otthont. Mindegyik városban egy-egy férfi- és női csoport küzdelmei zajlanak majd június 20. és 25. között. A magyar férfi és női válogatott a Margitszigeten játszik majd, a mieink mindennap 21 órától szállnak vízbe.

Kapcsolódó cikkek