Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Lions Club Sopron
A járványhelyzet ellenére az idei évben is több sikeres rendezvényünk volt - mondta nagy Tamás, a Lions Club Sopron elnöke. Fotó: Filep István

Civil szervezetek Sopronért

Lions Club Sopron

| Köves Andrea | Városi hírek

Rászorulók segítése, élményprogramok szervezése, hagyományőrzés – csak pár azok közül a fontos feladatok közül, amelyeket a civilek ellátnak.

Több mint 30 éves múltra tekint vissza a Lions Club Sopron jótékonysági szervezete, a Lions Klubok Magyarországi Szövetségének tagja.

A Lions a világban tevékenykedő számos civil szervezet közül a legnagyobb, a több mint százéves közösség tevékenységének alapját a látás védelme, valamint a vakok és gyengén látók segítése jelenti. Emellett a 30 taggal rendelkező soproni klub számos egyéb területen is segíti a rászorulókat, alapítványokat, iskolákat, így kiemelten a Tóth Antal Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt, illetve a Tómalom úti Fogyatékos Gyermekek Otthonát.

– A járványhelyzet ellenére az idei évben is több sikeres rendezvényünk volt – emelte ki Nagy Tamás, a Lions Club Sopron soros elnöke. – Sok érdeklődőt vonzott az általunk szervezett Petrás Mária népdalénekes jótékonysági koncertje a Szent Mihály-templomban. Nyáron tartottuk meg az első jótékonysági korzónkat a Lenck-villában, tervezünk szintén egy jótékonysági koncertet az adventi időszakban egy csángó kórus fellépésével. Nagy örömünkre szolgál, hogy decemberben a soproni 100 éves jubileumhoz kapcsolódóan egymillió forinttal tudunk támogatni tíz intézményt és alapítványt, illetve a határon túli erdélyi magyaroknak is jut ebből az összegből. A karácsonyi vásárban ismét megtartjuk a jótékonysági forraltbor-árusítást. Bízunk abban, hogy idén is sokan kóstolják meg a titkos receptúra alapján készülő finomságunkat.


Kapcsolódó cikkek