Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Litván újságírók Sopronban

| sopronmedia.hu | Városi hírek

Mintegy 18 litván újságíró érkezett Sopronba egy Magyarországot bemutató cikksorozat kapcsán. Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere személyesen fogadta a külföldi sajtó munkatársait a városházán.

Litván szavak töltötték be szombat délután a Soproni Polgármesteri Hivatal dísztermét. Az újságírók két napot töltenek Magyarországon, ezalatt ellátogatnak azokra a helyekre, ahol Normantas Paulius élt és dolgozott, és élményeiket egy cikksorozatban foglalják össze.

- Normantas Paulius egy nagyon híres litván-magyar kettős állampolgár fotóművész volt, négy éve hunyt el. Az ő emléke előtt tisztelgünk ezzel a kirándulással. Nyíregyházán, a galériában egy emlékasztalt avattunk számára, ezt követően bejárjuk a városokat, ahol alkotott. Utazásunk során jártunk Budapesten, Győrben, Pannonhalmán, Sopronból pedig Szombathelyre megyünk tovább – részletezte Aiste Zilinskiene litván újságíró. 

A külföldi sajtó delegáltjait dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere személyesen köszöntötte. Röviden ismertette velük a leghűségesebb város olyan fontos történelmi pillanatait, mint az 1921-es népszavazás vagy a páneurópai piknik. Ezen kívül bemutatta a városban befejeződött vagy folyamatban lévő fontos fejlesztéseket. – Száz évvel a népszavazás után és a város jelentős fejlődési korszakának a közepén számos jó érvünk van amellett, hogy miért érdemes hozzánk ellátogatni, akár Litvániából is. Nagyon bízom benne, hogy tetszeni fog nekik a város, és jóhírünket viszik Litvániába – emelte ki Sopron polgármestere.

Kapcsolódó cikkek