Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
M85-ös: továbbépül az út
Az M85-ös gyorsforgalmi út várost elkerülő szakaszain mindenhol ütemezetten haladnak a munkálatok. Fontos hír az autósoknak, hogy a Pozsonyi út forgalma a Tómalom (Fertőrákos) csomópontban (

M85-ös: Már a felüljárón keresztül halad a Pozsonyi út forgalma

M85-ös: továbbépül az út

| P. Horváth László | Városi hírek

Az M85-ös gyorsforgalmi út várost elkerülő szakaszain mindenhol ütemezetten haladnak a munkálatok. A határ felé közlekedők azt is tapasztalhatják, hogy az alagút térségében, a 84-es számú út mellett elkezdődött a terelőút építése.

Már csak néhány hét, és újabb szakasszal bővül az M85-ös gyorsforgalmi út Sopronnál. Lapunkat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. arról tájékoztatta, hogy jó ütemben halad a Sopron-kelet és a balfi csomópont közötti 4,4 kilométeres rész kivitelezése. Így továbbra is tartható a június eleji átadási határidő. A következő, Balfi út – Tómalom (Fertőrákos) csomópont közötti 2 kilométeres szakaszt várhatóan 2022. március végén vehetik birtokba a járművezetők. Ekkor készül el ugyanis a Mély út nyomvonalán a gyorsforgalmi út és az elkerülő közötti összekötő szakasz. A munkálatok már itt is zajlanak.

Az autósoknak fontos hír, hogy a múlt hét óta a Pozsonyi út forgalma a Tómalom (Fertőrákos) csomópontban a felüljárón keresztül halad. Ennek két végén egyelőre marad a jelzőlámpás irányítás, az utat teljes szélességében várhatóan május közepétől lehet használni.

Az északnyugati elkerülőút kivitelezése is érzékelhető fázisába érkezett. A humuszréteg letermelésével párhuzamosan történik a tereprendezés, illetve a közművek áthelyezése.

A NIF Zrt. ismertetőjéből az is kiderül, hogy továbbra is napi 24 órában történik az alagút kialakítása. Jelenleg mintegy 170 méter hosszan termelték ki a kőzetet, és építették meg az alagút tartószerkezetét a Bécsi-domb alatt. A gépjárműforgalom zavartalansága érdekében az alagút nyugati pontjánál, a 84. számú főúton ideiglenes terelőutat is építenek majd. Ennek nyomát már láthatják az arra közlekedők.

Kapcsolódó cikkek