Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
M85: Újabb mérföldkő

Idén nyáron átadják az autóút második soproni szakaszát

M85: Újabb mérföldkő

| P. Horváth László | Városi hírek

Várhatóan június elején már megindulhat a gépjárműforgalom az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron-kelet és Balf csomópontja között is. További hír, hogy tervek szerint májusban kezdődik az autóutat a 84-es főúttal összekötő új út építése a Mély út nyomvonalán.

Folyamatosan dolgoznak a munkagépek az M85-ös gyorsforgalmi út nyomvonalán. Készül a Sopron-kelet – Tómalom (Fertőrákos) csomópont közötti szakasz (felvételünkön), de ezzel párhuzamosan halad a Tómalom (Fertőrákos) csomópont – országhatár közötti szakasz megvalósítása is. Fontos információ, hogy várhatóan június elején már megindulhat a gépjárműforgalom Sopron-kelet és Balf csomópont között.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Sopront elkerülő szakasz kivitelezése is. Azért, hogy minél zavartalanabbul haladjon a forgalom, több változtatásra is szükség volt. Például a Mély út nyomvonalán egy összekötő utat építenek a gyorsforgalmi út és a 84-es számú, a köznyelvben elkerülőút között. Az elvégzett vizsgálatok ugyanis azt mutatták: a megnövekedett forgalmat nem bírná elvezetni a Pozsonyi út. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az elmúlt héten arról tájékoztatta lapunkat, hogy a tervek szerint májusban kezdődik az új út megépítése. Ezt megelőzi majd a régészeti feltárás, valamint a cserje- és bozótirtás is. Az érintett magáningatlanok területszerzése elkezdődött, igaz, a legnagyobb tulajdonos Sopron városa.

Az M85-ös gyorsforgalmi út Balf–Tómalom (Fertőrákos) csomópont közötti szakasza várhatóan 2022 év elejére készülhet el.

Út az autóút alatt: Az autóút Sopron-kelet – Fertőrákos között készülő szakaszának építése miatt már lezárták a soproni Tómalom utca M85-ös nyomvonala alatt áthaladó részét. Az elmúlt héten megírtuk: a korlátozásra azért van szükség, mert a Tómalom utca szintjét az aluljáró szakaszán le kell süllyeszteni, és ezt a munkát csak teljes lezárás mellett lehet elvégezni. Kerülni a lezárás ideje alatt a Nemeskúti út irányából külön erre a célra kiépített terelőúton lehet. A lezárás április végéig tart.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek