Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Medencében a gyerekek
Az úszás alapjait a gyerekek a soproni sportegyesületek szakembereitől sajátítják el. A Hunyadi-iskola másodikosait Gyurátz Edit, a Széchy-sportiskola oktatója tanítja. Fotó: Filep István

Ingyenes úszásoktatás az önkormányzat támogatásával

Medencében a gyerekek

| P. Horváth László | Városi hírek

Gyermekzsivajjal telik meg hétköznap délelőttönként a Lőver Uszoda. Az óvodások és általános iskolások egy-egy csoportjának, osztályának tartanak rendszeres úszásoktatást.

– Ezernél is több soproni gyermek részesül ingyenes úszásoktatásban az új Lőver uszodában – jelentette be dr. Farkas Ciprián a közösségi oldalán. – Ezt a lehetőséget az önkormányzat minden óvoda és általános iskola számára térítésmentesen biztosítja. Számunkra fontos, hogy a gyermekeink a lehető legjobb körülmények között nevelkedhessenek!

Múlt csütörtökön délelőtt a Hunyadi-iskola második osztályos tanulói nagy élvezettel úsztak, oldották meg a feladatokat az egyik tanmedencében.

– Fontosnak tartom, hogy a diákok részt vehetnek az úszásoktatáson – mondta lapunknak Horváth Eszter osztályfőnök. – Itt megtanulják a helyes mozgásformákat. Az sem mellékes, hogy a tanfolyamnak köszönhetően biztosabban mozognak majd a vízben, és baj esetén sem esnek pánikba. Az oktatók egy-egy ígéretes tehetséget is felfedezhetnek, akik a jövőben versenyszerűen is úszhatnak. A foglalkozások mindig jó hangulatban telnek, és a végére kellemesen elfáradnak a gyerekek.

Az ingyenes úszásoktatás lehetősége adott, az óvodák, iskolák ezt be is építették a helyi tantervekbe. A turnusok három hétig tartanak, ezen idő alatt minden nap van úszásoktatás. A tanfolyam letelte után pedig a soron következő intézményből jönnek a diákok. Amennyiben a koronavírus-helyzet megengedi, akkor a tanév végéig folyamatosan indulnak a foglalkozások. A gyerekek, diákok az úszás alapjait tapasztalt szakemberektől, az uszodában működő sportegyesületek oktatóitól sajátíthatják el.

Lapunk a Soproni Vízmű Zrt.-től megtudta, a sávbeosztásokat úgy állították össze, hogy diákok oktatása az egyik tanmedencében, illetve a 25 méteres kismedence egy sávjában történik. Így a nagymedence teljes felülete rendelkezésre áll a sportolni vágyó soproniaknak. Az óvodásoknak hétköznaponként délelőtt fél nyolctól kilencig, az iskolásoknak pedig 9–14 óra között tartják az úszásoktatásokat.

Kapcsolódó cikkek