Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Megkérdeztük olvasóinkat

| Munkatársunktól | Városi hírek

Készül március 15-re?

EREDICSNÉ TÉNYI TILDA ÉS BENCE: A két nagyobb gyermekem már óvodás, így velük otthon folytatjuk majd közösen a zászló- és kokárdakészítést. Közben pedig magyaros zenéket hallgatunk. A nagyobbik fiam ötéves, vele sokat beszélgetünk a forradalomról, a huszárokról, illetve a piros–fehér–zöld zászlóról is.


VAS BARBARA: Mivel most online oktatás van abban az iskolában, ahol az érettségi utáni képzésen veszek részt, még nem tudom, hogyan lehet majd megszervezni a megemlékezést. Korábban az iskolai programon mindig rész vettünk, így ünnepeltük március 15-ét.


ARATÓ CSABA: Mivel hétfőre esik március 15., így hosszú hétvégénk lesz. Hétfőn biztosan sétálunk egyet a belvárosban. Idén csendes megemlékezés várható a forradalom és szabadságharcról. A korábbi években mindig részt vettem a városi rendezvényen. A Petőfi téren már-már állandó helyem volt. Sajnos idén ez elmarad. 


HORVÁTH TIBOR: A Kempelen Farkas Gépipari Technikumban dolgoztam, így pedagógusként hosszú éveken át én vittem ki az iskolai csoportokat a városi ünnepségre. Évtizedekkel ezelőtt volt mindez, hiszen a technikumban  az 1990-es évek közepén megszűnt az oktatás.


Kapcsolódó cikkek