Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megszépült a Handler
Az eszközök modernizálása mellett az intézmények külső megjelenésére is nagy hangsúlyt fektet a Soproni Szakképzési Centrum. Most a Handler-technikum homlokzata újult meg. Fotó: Filep István

„Fontos, hogy a ránk bízott vagyonnal okosan gazdálkodjunk”

Megszépült a Handler

| Szilágyi Andrea | Városi hírek

– A szakképzési centrum lendületben van, a soproni oktatás lendületben van – mondta dr. Farkas Ciprián polgármester múlt csütörtökön a Handler-technikum Halász utcai épülete felújított homlokzatának átadóján.

A kimagasló oktatási színvonal és az eszközök modernizálása mellett az intézmények külső megjelenésére is nagy hangsúlyt fektet a Soproni Szakképzési Centrum. A Handler Nándor Technikum Halász utcai épületének utcafronti homlokzatát saját forrásból újította fel az intézmény.

– Nagyon fontos, hogy a ránk bízott vagyonnal okosan, felelősségteljesen gazdálkodjunk – hangsúlyozta Veress Ágnes, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja. – A tanuláshoz elengedhetetlen eszközök, gépek beszerzése mellett szívügyünknek érezzük, hogy a diákok olyan épületekben tanulhassanak, melyek jó hatással vannak a közérzetükre.

Hozzátette: a jövőbeli tervek egyik legfontosabb eleme, hogy az épület műemléki részének homlokzatát is felújítsák.

– A Soproni Szakképzési Centrum színvonalas oktatásáról híres, ezért nem árt, ha az épület külső megjelenése is ezt sugallja – vette át a szót dr. Farkas Ciprián. – Az elmúlt években a városi bölcsődék, óvodák és iskolák rendre megújultak. Célunk, hogy a jövőben is folytatódjon ez a tendencia, és gyermekeink modern, igényes épületekben tanulhassanak. A szakképzési centrum lendületben van, a soproni oktatás lendületben van.

A felújított homlokzat bemutatásán részt vett Mágel Ágost önkormányzati képviselő, a városfejlesztési bizottság elnöke is.

Mint arról már korábban beszámoltunk (A XXI. század szakképzéséért, Soproni Téma, 2024. március 13.; Az oktatás fejlesztésének éve, Soproni Téma, 2024. április 17.), folyamatosan fejlődik a szakképzés Sopronban – a közelmúltban nyert el több mint 3 és fél milliárd forint vissza nem térítendő támogatást a helyi szakképzési centrum. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek