Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megújult környezetben
A Kis János utca 4-ben működik a megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya, Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztálya, Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálya és a Soproni Járási Hivatal Gyámügyi Osztálya. Fotó: Filep István

Megújult környezetben

| Győri-Varga Nóra | Városi hírek

Átadták a megyei Kormányhivatal Kis János utca 4. alatt álló, felújított műemlék épületét. A létesítmény külső és belső részeit is korszerűsítették.

– A 2008-ban ipari műemléknek minősített épület egyfajta találkozási pont, és fontos, hogy a minősége, külleme, az ott zajló szakmai munka magas szintű legyen, az emberek jó körülmények között intézhessék ügyeiket – mondta a múlt pénteki átadón Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. – A kormány szeme itt van, Sopronon. Mindig nyitott ajtókon kopogtatunk, és ennek az alapja a kiváló együttműködés.

dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára is részt vett az épületátadón

Köszönetet mondott Magyarország kormányának dr. Farkas Ciprián is. Sopron polgármestere kiemelte: különösen figyelemre méltó, hogy az energiaválság, a szomszédban dúló háború és az elhibázott brüsszeli szankciók ellenére is megvalósulhatott egy ilyen nagymértékű korszerűsítés.

A megnyitóünnepségen részt vett dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, Széles Sándor, a Győr–Moson–Sopron Megyei Kormányhivatalt vezető főispán, valamint dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester is.

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője

A jelenlegi az eddigi legnagyobb felújítása az épületnek, összesen 376 millió forintból tették rendbe, ebből háromszázötven millió kormányzati, a többi kormányhivatali forrás volt. A létesítmény külseje és belseje is megújult: kedvezőbb munkakörnyezet, valamint új ügyfélterek jöttek létre. Korszerűsítették többek között a műemléki nyílászárókat, a fűtést, hőszigetelték a homlokzatot és a tetőt, álmennyezetet alakítottak ki, és telepítettek 128 LED- és százharminc darab napelempanelt. Az épület energetikai besorolása ezzel EE-ről CC-re (korszerűre) változott. Az épület alagsori szintjén kialakítottak akadálymentesített ügyfélszolgálati helyiséget is, ezt az udvar felől lehet megközelíteni.

Ügyintézés a Kis János utcában: A Kis János utca 4-ben működik a megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya, Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztálya, Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálya és a Soproni Járási Hivatal Gyámügyi Osztálya. Fotó: Filep István

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek