Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Minden újszülött gyermek egyenlő
erencz Katalin örömmel fogadta az ajándékot, hiszen egyedülállóként minden segítségért hálás. Fotó: Filep István

Babamamacsomag egyedülálló édesanyáknak

Minden újszülött gyermek egyenlő

| Munkatársunktól | Városi hírek

Egy különleges, egyedülálló országos program részeként, az önkormányzat közreműködésével három soproni kismama kapott babamamacsomagot.

„Minden gyermek egyenlő, minden újszülött gyermek megérdemli az élet biztonságos és támogatott kezdetét”– vallja Huber Katalin, a www.babamamatudakozo.hu oldal tulajdonosa. E gondolat jegyében támogatják az egyedülálló szülőket. Legújabb programjuk sikere érdekében is országos gyűjtést szerveztek.

– Olyan édesanyákat támogatunk most, akiket, mire hazamehettek a kicsivel a szülés után, már elhagyott a párjuk – mondta Huber Katalin. – Magyarországon minden 10. kisbaba kerül ilyen helyzetbe. Felvettük a kapcsolatot a megyei jogú városok szövetségével, és az ő támogatásuk révén minden megyei jogú városban három édesanyának tudunk babamamacsomagot adni, mintegy 45 ezer forint értékben – babaápoló szereket, az ilyenkor legszükségesebb dolgokat. Örülünk és köszönjük Sopronnak, hogy itt lehetünk, és hogy mellénk állt.

Az eseményen jelen volt dr. Farkas Ciprián polgármester és Csiszár Szabolcs alpolgármester.

A polgármester köszöntő szavaiban emlékeztetett, Magyarországnak immár tíz éve családbarát kormánya van, kiemelt program a családok támogatása, hogy minél több gyermek szülessen, és hogy minden gyermek biztonságban élhessen. Kitért arra is, hogy Sopron már korábban elnyerte a családbarát város címet.

A babamamacsomag átadásán a három anyuka közül csak Ferencz Katalin tudott személyesen megjelenni. Ő örömmel fogadta az ajándékot, hiszen – mint mondotta –, egyedülállóként minden segítségért hálás.

Kapcsolódó cikkek