Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Modern autóbuszok
Az európai színvonalú, környezet- és utasbarát járművekkel a helyiek még komfortosabb körülmények között utazhatnak – hangsúlyozta az új buszok átadóján Barcza Attila, Sopron és térsége orszá

Kényelmesebbé válik az utasok közlekedése

Modern autóbuszok

| P. Horváth László | Városi hírek

Tovább fiatalodik térségünk járműállománya, tizenöt vadonatúj buszt állít ugyanis üzembe a Volánbusz Győr–Moson–Sopron megyei telephelyein – jelentették be Sopronban. Az új járművek városunk környékén is szállítják az utasokat.

Sopronban, illetve a város térségében is üzembe álltak azok az új autóbuszok, amelyeket a közelmúltban vásárolt a Volánbusz. A modern járművek a Sopron–Fertőd, Sopron–Nagylózs, Sopron–Répcelak, Sopron–Ágfalva, Sopron–Újkér, Egyházasfalu vonalon közlekednek. Győr–Moson–Sopron megyébe összesen 15, ebből Sopronba 6 új, korszerű autóbusz érkezett – jelentették be múlt héten városunkban.

Az eseményen részt vett Barcza Attila országgyűlési képviselő is, aki kiemelte: az új buszokkal tovább javul az itt élők életminősége. A korszerű, utasbarát, európai színvonalú és környezetbarát járművekkel a helyiek még komfortosabb körülmények között utazhatnak.

– A kormányzat támogatásának köszönhetően térségünkben is folyamatosan fejlődik a közúthálózat, valamint a tömegközlekedés – hangsúlyozta Barcza Attila.

Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, a tömegközlekedés akkor lehet versenyképes az egyéni közlekedéssel szemben, ha kiszámítható, korszerű és jó minőségű szolgáltatást tud nyújtani.

– A Mosonmagyaróváron és Győrben gyártott autóbuszok előállításában beszállítóként több soproni vállalkozás is részt vett – erről dr. Krankovics István, a Kravtex Kft. ügyvezető igazgatója beszélt.

Dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök–vezérigazgatója ismertette: az elmúlt évek legnagyobb volumenű autóbusz-beszerzése zajlik idén. – Társaságunk Sopronban, a helyi közösségi közlekedésben is arra törekszik, hogy folyamatosan emelje a szolgáltatás színvonalát – tette hozzá. – Az önkormányzat döntése értelmében 2030. december 31-ig a Volánbusz szállítja az utasokat a városban. Csakúgy, mint az elmúlt hetven évben tette ezt.

Kapcsolódó cikkek