Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Önkormányzati támogatás a kosárlabdacsapatnak

Közgyűlés

Önkormányzati támogatás a kosárlabdacsapatnak

| Városi hírek

Kulturális és szociális alapítványok, a női kosárlabdacsapat támogatásáról, az önkormányzati fenntartású intézmények működtetésének lehetőségeiről is döntöttek a soproni képviselők az áprilisi közgyűlésen.

Összesen 19 napirendi pontot tárgyaltak a múlt csütörtöki közgyűlésen a soproni képviselők, majd a rendes ülést 5 napirendi ponttal rendkívüli követte. A tanácskozás elején a város vezetői köszöntötték, illetve 30 millió forinttal támogatták az Euroliga-győztes és magyar bajnok Sopron Basket női kosárlabdacsapatát.

A képviselő-testület elfogadta a Soproni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tavalyi tevékenységéről szóló beszámolóját, valamint jóváhagyta az ellenőrzési jelentését is. Döntöttek a képviselők az óvodák 2022–23-as nevelési évének rendjéről: e szerint a Bánfalvi Óvoda összesen 26, a Hermann Alice Óvoda 25, a Trefort Téri Óvoda 18 csoporttal kezdi az évet. Támogatta a közgyűlés, hogy a Lackner Kristóf Általános Iskola Mátyás király utcai intézményét az őszi tanévtől átköltöztessék a Doborjáni EGYMI Kollégium felújított második szintjére. A képviselők döntöttek a helyi kulturális és szociális feladatokat ellátó alapítványok támogatásáról, jóváhagyták a Sopron Holding Zrt., a Foreno, a Soproni Városfejlesztési Kft. és a Soproni Kommunikációs Központ Kft. tavalyi beszámolóját, illetve az idei üzleti tervét. Megszavazták a Soproni Vízmű Zrt. közgyűlésének napirendjét, elfogadták a Soproni Önkormányzati Hulladékkezelő Kft. tavalyi beszámolóját, illetve az idei üzleti tervét. Támogatták az Aranyhegyi Ipar Parknak és környékének szabályozási tervét érintő módosítást – eszerint indokolt az új beépítésre szánt részek kertvárosias lakóterületbe sorolása.

Kapcsolódó cikkek