Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Orbán Viktor: jól vizsgáztak az önkormányzatok a hétvégén

Orbán Viktor: jól vizsgáztak az önkormányzatok a hétvégén

| MTI | Városi hírek

Végrehajtani az utasítást nem lehetőség, hanem kötelesség – mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádióban pénteken.

Orbán Viktor kiemelte: jól vizsgáztak az önkormányzatok a hétvégén, a saját hatáskörben meghozott kijárási korlátozások a jó idő ellenére is otthon tartották az embereket, ezért a kormány a jövőben is megadja majd a lehetőséget az önkormányzatoknak, hogy saját hatáskörben hozzanak ilyen döntéseket.

Hozzátette: fontos, hogy a jelenlegi helyzetben a kórházak felszabadítsák a járvány kezeléséhez szükséges kórházi ágyakat. Ez az ágyak 60 százalékát, csaknem 40 ezer ágyat jelent. 

„Most nem normális eset van, hanem járványhelyzet van. Az operatív törzs dönt, és az operatív döntésének a végrehajtása nem egy lehetőség, hanem egy kötelesség a kórházigazgatók számára. Ez is egy új helyzet, ez se egyszerű. Ez egy kicsit sprőd, egy kicsit durvább helyzet, mint korábban volt, ehhez is alkalmazkodnia kell mindannyiunknak. Ez a folyamat zajlik, tehát mire elérünk oda, és ez nincs messze, hogy tömegessé válik a járvány, addigra szerintem a portástól az ápolónőkön keresztül az orvosokon és az egészségügyminiszteren át a miniszterelnökig mindannyian hozzá fogunk szokni és beletanulunk ebbe az új helyzetbe, hogy hogyan kell tömeges járvány esetén mindannyiunknak viselkedni, hogy ki tudjuk védeni a veszedelmet” – fejtette ki a kormányfő.

Kapcsolódó cikkek