Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Óvják a közbiztonságot
2020 óta motoros polgárőrök is járőröznek Sopronban. Fotó: ST-archívum

Kultúra, sport, egészség – Civil szervezetek Sopronért

Óvják a közbiztonságot

| Köves Andrea | Városi hírek

Rászorulók segítése, élményprogramok szervezése, hagyományőrzés – csak pár azok közül a fontos feladatok közül, amelyeket a civilek ellátnak. Sorozatunkban a soproni szervezeteket mutatjuk be.

A város közbiztonságára vigyáznak, és számos rendezvényt biztosítanak önkéntesen a Soproni Polgárőr Egyesület tagjai.

A civil szervezet 1995-ben alakult meg, a tagok azóta aktívan tevékenykednek azért, hogy a soproniak nagyobb biztonságban élhessenek. Mindenben együttműködnek és folyamatosan egyeztetnek a Soproni Rendőrkapitánysággal és a város önkormányzatával. A szervezet feladatai között szerepel a közterületek, köztük a játszóterek, valamint a tömegrendezvények felügyelése, a tűzgyújtási tilalom betartásának ellenőrzése is. Jelenleg 70 tag végzi az önkéntes tevékenységet szabadidejében.

– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a soproni egyesületet az ország legjobbjai között tartják számon, amelyet több elismerés is bizonyít – mutatott rá Vig József Attila elnök. – Az országban mi rendelkeztünk elsőként gépjármű-felderítő rendszerrel. Motoros polgárőrök is segítik a munkánkat 2020 óta, a Soproni Motoros Túra Club tagjai is beléptek a polgárőrség soraiba. Az elmúlt két évben számos szép eredményt ért el 14 motorosunk: nagy előnyük, hogy a zöld határon is tudnak közlekedni, így a határvédelemből is aktívan kiveszik részüket. Nagy érdeklődés övezte az elmúlt években szervezett látványos közlekedésbiztonsági programjainkat is.

A polgárőrök közé bárkit várnak, aki betöltötte a tizennyolcadik életévét, és büntetlen előéletű. 


Kapcsolódó cikkek