Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Panorámás utakon
A Nemeskúti út mellett a Sopron–Fertő turisztikai térségben megszokott, jó minőségű pihenőhelyet is kialakítottak. Fotó: Filep István

Egészen a csárdáig biztonságossá vált a biciklis közlekedés

Panorámás utakon

| Etzl Edgár | Városi hírek

Megújult a Nemeskúti út, már biztonságosan érhetik el a biciklisek a Fertő körüli kerékpáros úthálózatot, de használhatják az autósok is.

Teljes hosszában felújították a Sopront és a Fertő-partot összekötő Nemeskúti út burkolatát. A beruházás kizárólag a korábbi, leromlott állapotú aszfaltos utat érintette. A munkálatok során több helyen az út alapját is kijavították, a teljes szakasz négy méter széles aszfaltréteget kapott, ennek köszönhetően a biciklis kirándulók jó minőségű úton érhetik el a Fertő körüli nemzetközi kerékpáros úthálózatot. A Szárhalmi-erdőn áthaladó út egészen a szőlős dűlőkig húzódik. Itt a Sopron–Fertő turisztikai térségben megszokott, jó minőségű pihenőhelyet alakítottak ki, ahonnan a Fertő tó nádasára nyílik panoráma. Az úton továbbhaladva egészen a nemrég megújult Csárda Természetvédelmi Központig is biztonságosan közlekedhetnek a biciklisták.


– Azon dolgozunk, hogy a helyieknek és az ide látogató turistáknak is vonzó kerékpáros hálózatot alakítsunk ki. A Nemeskúti út ennek a hálózatnak az ütőere – mondta az átadón Kárpáti Béla, a kivitelezésért felelős Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

– A soproniak régi álma volt, hogy rendbe hozzuk a szakaszt – hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere. – Mint az elmúlt időszakban sok álmunk, ez is valóra vált. Sopron a legszebb napjai előtt áll, bízunk benne, hogy folytathatjuk a fejlesztéseket.

Dr. Simon István alpolgármester kiemelte: nemcsak a turisták, de az erdőgazdaság és a környék borászai is hasznát veszik majd a szakasznak, majd emlékeztetett az elmúlt időszakban történt útfejlesztésekre.


Az eseményen részt vett Tóth Éva és Péli Nikoletta önkormányzati képviselő is.

A Nemeskúti út annak az összetett turisztikai projektnek a részeként készült el, melynek eleme többek között a nemrég átadott, tizennégy méter magas kecske-hegyi kilátó és a Sopron és Harka közötti, több mint 4 kilométer hosszú kerékpáros út, valamint a Lövér Alpin Park és a Ciklámen tanösvény továbbfejlesztése és a Fertő tó nádasában kialakított, a kenus túrázók számára készülő vízi madárles.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.