Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Piroska Sopronból indult
Bakos Piroska

Piroska Sopronból indult

| Köves Andrea | Városi hírek

Akár a munkáról, akár a családról van szó: a soproni és fertődi kötődésű Bakos Piroska szeret mindent száz százalékon csinálni. A médiaszakember április 15-től tölti be a MOL magyarországi kommunikációs vezetői posztját.

Bakos Piroskára bizonyára sokan emlékeznek, mint a Magyar Televízió híradós műsorvezetőjére és külpolitikai szerkesztőjére, de ő látta el a magyar EU-s elnökség szóvivői feladatait 2011-ben, munkájáért Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel tüntették ki. Az elmúlt években a német közszolgálati csatorna magyarországi tudósítója volt, közben családanyaként is kiteljesedhetett 6 éves Marci fia mellett. Örömmel beszélgettem vele, hiszen a soproni regionális stúdióban évekig dolgoztunk együtt. 

– Aki ismer téged, az tudja: szereted a kihívásokat. Ez a mostani munka is nagy falatnak tűnik….

– Év elején kerestek meg ezzel a lehetőséggel. Mivel mindig izgatott a társasági kommunikáció világa, ráadásul óriási kihívás, hogy egy 30 országban jelen lévő vállalatcsoport hazai külső–belső kommunikációjáért, illetve a rendezvények lebonyolításáért felelhetek, elfogadtam a felkérést. Mindezt persze megelőzte egy családi mérlegelés.

– Azt lehet mondani akkor, hogy ez a pályád csúcsa?

– Nem így fogalmaznék. Most az eddigiekhez képest új útra térek, ami nagyon izgalmas lehetőség. Még nagyon az elején járok, hiszen pár hete kezdtem a munkát. Mivel a MOL elképesztően nagy szervezet, nem kis időbe telik, mire minden szegmensét átlátom. Ráadásul mire eljutottam oda, hogy elkezdtem a munkát, beköszöntött a home office időszaka. A saját kollégáimat is online ismertem meg, nagyon várom már a személyes találkozásokat. Ráadásul egy válsághelyzet közepébe csöppentem újoncként, hisz a MOL-t olaj- és gázipari vállalatként a járvány gazdasági következményei is komolyan érintik.

– Már a beszélgetés eddigi részéből is kiderült: céltudatos vagy, nagyon tudsz koncentrálni a feladataidra, ugyanakkor azt talán kevesebben tudják rólad, hogy remek énekhanggal rendelkezel.

– Tény és való, hogy a munkában abszolút fegyelmezett vagyok, ugyanakkor pontosan tudom: időről időre szükség van a lazításra. Erre nekem elég egy jó társaság, jó zene, egy-egy karaoke buli. Így billen helyre a belső egyensúlyom.

– Ha egy szóban kellene téged jellemeznem, akkor az a „stílusos” jelző lenne. Ösztönös vagy tanult mindez nálad?

– Szerintem elsősorban ösztönös. Mivel anyukám női szabó, gyermekkoromtól körbevettek a szép szövetek, gombok, a divatújságok. Anyukám mindig csodaszép, egyedi ruhákat varrt nekem. Később a munkám során sok tehetséges hazai divattervezőt megismertem, egyre inkább ráéreztem: mi az, ami jól áll, amit örömmel viselek. Soha sem akartam hasonlítani senkire. Bár ez az élet minden területére igaz…

Kapcsolódó cikkek