Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Rendkívüli közgyűlés: olcsóbb lett a parkolás

Rendkívüli közgyűlés: olcsóbb lett a parkolás

| Munkatársunktól | Városi hírek

Fontos változás a parkolóbérletek árával kapcsolatban – a soproni lakcímmel rendelkezők 50 százalékos kedvezményét kiterjesztik a nem soproni magánszemélyekre, egyéni vállalkozóra és a cégekre – erről is döntöttek a képviselők a múlt csütörtöki, rendkívüli közgyűlésen.

Azok a védett övezetben lakók, akiknek nincs saját parkolójuk, 20 százalék kedvezménnyel vehetnek kombinált, az első zónára, valamint a mélygarázsba szóló bérletet.

A Sopron Card városkártyával rendelkezők továbbra is 10 százalékos kedvezményt kapnak az éves és havi lakossági, zóna- és kombinált bérletek árából.

A képviselők megvitatták a megállapodást, amely a víziközmű-szolgáltatás állami átvételéhez szükséges. Elfogadták a Sopron északnyugati városrész, a Sopronbánfalva–Kutyahegy, a Lövérek és a délkeleti gazdasági területre vonatkozó szabályozási tervek és építési szabályozások módosítását.

Közbenső eljárásként tárgyalta a közgyűlés a belváros, a Szent Mihály-domb, a ­Deák tér és környezete szabályozási tervének és építési szabályzatának módosítását. Erre azért volt szükség, mert a GYSEV Zrt. – mint állami cég – saját forrásból százharminc P+R parkolót létesít az Arany János utcában. Ebből száz fedett lesz, a tetőre pedig napelemek kerülnek. Ezen felül saját dolgozóiknak is kialakítanak nyolcvan parkolóhelyet.


Kapcsolódó cikkek

A természet energiáival

A természet energiáival

2023. 09. 13. | Huszár Judit

1951. szeptember 8-án alakult meg a Gyógytornászok Világszövetsége, melynek emléket állítva 1995 óta minden évben ezen a napon ünnepli a szakma a fizi...