Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Rotary Club Sopron
A karácsonyi jótékonysági forraltbor-árusításból finanszírozza idén is a Rotary Club Sopron a Tómalom úti Fogyatékos Gyermekek Otthona kutya- és lóterápiás foglalkozásait. Fotó: Filep István

Civil szervezetek Sopronért

Rotary Club Sopron

| Köves Andrea | Városi hírek

Rászorulók segítése, élményprogramok szervezése, hagyományőrzés – csak pár azok közül a fontos feladatok közül, amelyeket a civilek ellátnak.

A barátság és a karitatív tevékenység összhangja adja a harmincegy évvel ezelőtt alakult Rotary Club Sopron szellemiségét.

– A járványügyi helyzet minden civil szervezet életét felforgatta, ám szerencsére elmondhatom: az évek óta vállalt jószolgálati tevékenységünket sikerült ebben az esztendőben is megvalósítanunk – emelte ki Göde József, a szervezet soros elnöke. – Klubunk finanszírozza évek óta a Tómalom úti Fogyatékos Gyermekek Otthona kutya- és lóterápiás foglalkozásait. Az ezt biztosító anyagi hátteret idén is sikerül megteremteni a karácsonyi vásár jótékonysági forraltbor-árusításából. Decemberben, még karácsony előtt négy családot támogathatunk több százezer forint értékben a Rotary-séta résztvevőinek köszönhetően. A Rotary Club Sopron 1993 óta évről évre megszervezi október 23-i sétáját, idén a soproni villamos egykori, várkerületi nyomvonalán haladhattak végig az adakozók.

A soproni klub idén is képviseltette magát az országos hírű nyári győri Rotary fröccsnapokon, ahol tagtársuk, Molnár Tibor által önköltséges áron felajánlott boraiból készített italokat kínáltak, a teljes bevétel segítő célt szolgált. Az év legnagyobb jótékonysági eseménye Sopron egyik legnívósabb bálja, a hagyományos Rotary-bál, ahol minden évben gasztronómiai különlegességek várják a bálozókat. 2022-ben január 29-re tervezik a mulatságot. 


Kapcsolódó cikkek