Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Röviden

Röviden

| Városi hírek

Hírek

Panoráma

Megérkezett az uniós forrás

184 milliárd forint uniós forrás érkezett a tanárok és óvónők fizetésemeléséhez – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter. Mint hozzáfűzte, az év elején végrehajtott béremelésre mintegy 340 milliárd forintot fordítottak hazai forrásból. A most beérkezett 184 milliárd forint utólagos hozzájárulást jelent a költségvetésből előfinanszírozott béremeléshez.

Népszerű Egészségablak

Már hárommillió ember használja a teljes egészségügyi dokumentációját tartalmazó Egészségablak mobilalkalmazást. Július 1-jétől fokozatosan lehetőség nyílik arra is, hogy a betegek időpontot foglaljanak az alkalmazáson keresztül járóbeteg-szakellátásra.

Könnyes búcsú

Meglepetésbúcsúztatással ért véget a Csókos asszony előadásának tapsrendje. Papp Attilától köszöntek el kollégái és a felállva ünneplő, könnyező közönség, ősztől ugyanis az Újszínházba szerződik a népszerű színész. Papp Attila 2012 óta volt oszlopos tagja a Soproni Petőfi Színháznak, meghatározó színésszé vált a város teátrumában.

Városi hírek

Holokauszt-emlékkoncert és tudományos konferencia

Koncerttel emlékezett a holokausztra a Soproni Magyar–Izraeli Baráti Kör múlt szerdán. A Liszt-központban tartott esemény előtt dr. Farkas Ciprián polgármester elmondta: – A soproni zsidó közösség ma békében és biztonságban élheti meg vallását, hagyományait és kultúráját, amit városunk is támogat.

A koncerten Izrael népéhez kapcsolódó autentikus műveket, népzenét vagy olyan zeneszerzők műveit szólaltatták meg, akik származásuk, elkötelezettségük alapján szorosan kötődnek a zsidósághoz.

Pénteken az Elfeledett Soproniak Alapítvány és a Soproni Magyar–Izraeli Baráti Kör tudományos konferenciát szervezett a holokauszt 80. évfordulója alkalmából – Zsidó örökség és emlékezés a Soá árnyékban címmel. A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Farkas Ciprián polgármester. 


Fotó: Filep István

Lokomoncok a fedélzeten

Megjelent a Lokomoncok a fedélzeten – kalandozzunk Zöldföldén! című mesekönyv. A vasút színes, környezettudatos világáról szóló kötetet elsősorban óvodás és kisiskolás korosztály számára ajánlja a GYSEV Zrt. A mesekönyvből a gyerekek megismerhetik Zöldfölde lenyűgöző vidékét, amelyen különleges, zöld-sárga vonatok járnak. Itt élnek a parányi, emberi szemnek láthatatlan Lokomoncok: Zinkó, Villő és Rolka, akik varázslatokkal teli, izgalmas utazásra hívják a kicsiket.

Sport

Soproni tag az elnökségben

A Soproni Vándorok Túraegylet elnöke, Tömördy Szabolcs is tagja lett a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) elnökségének. A szervezet a közelmúltban tartotta tisztújító gyűlését, itt választották meg a tisztségviselőket, akik négy évig látják el feladataikat. 


Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek