Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Röviden

| Munkatársunktól | Városi hírek

Hírek a városból.

Aranyérmes fotós

Öt elismerést gyűjtött be a 4th International Circular Of Photography Spring Clicks nevű körversenyen Kránitz Roland. Az ágfalvi természetfotós két aranyéremmel, két ezüstéremmel és egy szalaggal gazdagodott. A képeket ezúttal is a természet ihlette.

A Soproni Fotóklub tagjának alkotásait már nem először díjazták. 2020 októberében az „Év legviccesebb természetfotója” versenyen nyert közönségdíjat. Erről az elismerésről lapunkban is beszámoltunk (Természetfotós siker, Soproni Téma, 2020. november 4.). A mostani díjazott alkotásokat megtekinthetik a Soproni Téma hivatalos facebook-oldalán.

Visszatértek a buszok

Április 6-ától megszűnt a terelés a Várkerületen. Mivel a felújítási munkák befejeződtek, az érintett helyi járatok újra az eredeti, menetrend szerinti útvonalukon közlekednek. Az 1, 2, 10, 10Y és 20 jelzésű járatok mindkét irányban a Várkerületen át haladnak. A 6, 13, 13B, 14, 14B és 33 jelzésű járatok mindkét irányban az Ógabona téren át közlekednek.

TIT-előadás

Április 13-án, kedden 18 órakor dr. Zsubrits Attila egyetemi docens és Unger Vivien Éva óvodapedagógus tart online előadást A meserajzmódszer elmélete és gyakorlata címmel. Közvetítés: stit.my.webex.com/meet/stit

Könyvaukció a madármentőkért

Száz szavazattal nyerte meg a Soproni Madármentők Alapítvány a soproni könyvaukció oldalán tartott szavazást. Így ez a szervezet kapja majd a II. Soproni Könyvaukción befolyt összeg egy részét. A kezdeményezés célja az volt, hogy támogasson egy Sopronban és környékén működő szervezetet. A II. Soproni Könyvaukció május 22-én, szombaton 18 órakor kezdődik a rendezvény facebook-oldalán (www.facebook.com/soproniaukcio). A járványhelyzetre való tekintettel kizárólag ­online zajlik majd.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.