Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Röviden

| Városi hírek

Hírek.

Emlékfaültetés

Megemlékeznek ­Andrássy Péter munkásságáról a kulturális örökség napján, szeptember 18-án 10 órakor a Károly-magaslati kilátónál. Köszöntőt mond dr. Farkas Ciprián polgármester, Józan Tibor, a városszépítő egyesület elnöke, valamint Bánáti László, a TAEG Zrt. oktatási és közjóléti igazgatója. Közreműködnek a Berzsenyi Liceum tanárai és diákjai, a Brass Brothers zenekar, valamint a Vinzellér ház borászata. A rendezvényen emlékfát is ültetnek.

Táblaavató

Emléktáblát helyez el Rátz László matematika–fizika szakos tanár (1863–1930) szülőháza falán a Soproni Városszépítő Egyesület, a Berzsenyi Líceum és a Széchenyi-gimnázium. A táblaavatás szeptember 16-án 11 órakor kezdődik a Várkerület 110-nél.

Zárva a zöldudvar

Útfelújítási munkák miatt bezárják az STKH harkai úti telephelyeit. Szeptember 15-én déltől, 16-án egész nap, valamint 20-án egész nap zárva lesz a zöldudvar, a közösségi komposztáló telep, a raktár és a hulladéktároló is.

Nyugdíjas piknik

Az Alzheimer- és a szív világnapja alkalmából szeptember 21-én, kedden nyugdíjas pikniket tartanak Sopronban. A Lövér Szálló buszfordulójától gyalogtúra indul délelőtt 10 órakor. 13 órától a GYIK Rendezvényházban ingyenes egészségügyi vizsgálatokon vehetnek részt az érdeklődők, akik a várakozás alatt megtekinthetik a Covid időszak alatt készült alkotásokat. 14 órától a GYIK nagytermében az Alzheimer Café szervezésében szakemberek a mozgás élettani hatására hívják fel a figyelmet, majd Memória–Melódia címmel vidám szórakoztató műsorokat tartanak. A nap ezt követően az Erzsébet-kertben folytatódik, ahol a zenepavilonból a Juventus Koncert Fúvószenekar szolgáltatja a talpalávalót.

Európa expressz

Sopronba érkezett az Európát összekötő expressz különvonat, a Connecting Europe Express. Az Európai Bizottság a vasút európai éve program részeként indította el a vasúti szerelvényt, amely szeptember 2-án hagyta el Lisszabont, majd 26 ország több mint 40 városában áll meg, mielőtt eléri a végállomást, Párizst. Magyarországon kétszer is megáll, elsőként a GYSEV Zrt. székhelyére, Sopronba gördült be szombaton. A különvonattal a szervezők a vasúti közlekedés jelentőségére hívják fel a figyelmet.

Kapcsolódó cikkek