Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Röviden

| Városi hírek

Hírek a városból.

Új vezérigazgató a sörgyár élén

A Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. új vezérigazgatóját, Nikos Zoist fogadta kedden a városházán Sopron polgármestere és alpolgármesterei. A cégvezető arról is beszélt, hogy a vállalat tovább tudja növelni teljesítményét, ugyanakkor nem mond le a fenntarthatósági követelményekről. Nikos Zois 30 éve erősíti a Heineken csapatát, Geert Swaanenburg helyét vette át.

Érmes karatésok

Sikeresen szerepeltek a hétvégi szombathelyi XXI. Sakura Karate Kupán a Shotokan Tigrisek SE versenyzői. A gyermekek közül aranyérmet szerzett Gáncs Nóra, Kocsis Bendegúz, a dobogó második fokára Kocsis Bendegúz és Halász Kornél állhatott fel, Deák Hanga, Horváth Miklós, Vass Hunor pedig bronzérmes lett. A felnőttek kezdő kategóriában Kocsis Árpád első helyen végzett, míg a masters kategóriában Gáncs Krisztián ezüstérmes lett.

Soproni asztalitenisz-sikerek

Diadalmaskodtak a Turris SE asztaliteniszezői a hétvégi mérkőzéseken. A megyei I-es csapat hazai pályán fogadta a Mosonmagyaróvári-TE Hoffer II-t, és 11–7-re nyert. Az NB I-es alakulat a Dunaújvárosi ASE 1-es csapatával játszott szintén hazai pályán, és diadalmaskodott 8–6 arányban. 

Éremeső a soproni tornászoknál

Ismét szép eredményeket értek el a Soproni Torna Club versenyzői a hétvégi budapesti országos bajnokságon, az ifjúsági és serdülő csapat is ezüstérmet nyert. Az ifjúsági versenyen egyéni összetettben Sugár Krisztina második, ugrásban első, korláton harmadik lett, gerendán Soós Vivien a második, Shey Dorottya a harmadik helyen végzett. A serdülők között egyéni összetettben Hámori Panka harmadik, gerendán második lett, Zrínyi Zselyke ugrásban második, korláton első helyen végzett, talajon Sebestyén Nóri a dobogó harmadik fokára állt fel. 

Kapcsolódó cikkek

Klímaverseny a szemléletformálás jegyében

Klímaverseny a szemléletformálás jegyében

2021. 11. 29.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata mintegy 18.5 millió forint támogatást nyert a KEHOP-1.2.1. „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című pályázati felhívás keretében benyújtott, „A klímatudatos Sopron városért” című projekt megvalósítására.

A várakozás fényei

A várakozás fényei

2021. 12. 01. | Huszár Judit

Már ég az első gyertya az adventi koszorún, már esténként világítanak a fények, a forralt bor illata is belengi a belvárost – megnyílt az idei adventi vásár, ezzel együtt elkezdődött az ünnepre hangolódás időszaka Sopronban.