Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Röviden

| Városi hírek

Hírek a városból.

Halasztási kérelmek

Január 18-ig lehet beadni az iskolakezdés halasztásához kapcsolódó kérelmeket. December végén nyílt meg az Oktatási Hivatal erre vonatkozó informatikai felülete. Amennyiben egy szülő úgy látja, hogy tanköteles korú gyermeke még nem érett az iskolakezdésre, akkor az ohtan.oh.gov.hu oldalon elérhető formanyomtatványt töltheti ki.

Családbarát cég lett a GYSEV

A GYSEV Zrt. megőrizte, a GYSEV CARGO Zrt. pedig első alkalommal nyerte el a családbarát munkahely arany fokozatát. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi Államtitkársága megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt pályázat olyan családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését megvalósító programokat és intézkedéseket támogat, amelyek elősegítik a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását.

Új helyen a csípőszűrés

A gyermekek Covid-oltása miatt változik a csecsemőkori csípőszűrés helyszíne Sopronban. A tervek szerint február végéig nem a kórház gyermekosztályán, hanem az V. épület (diagnosztikai tömb) földszintjén, az UH-vizsgálóban végzik el a szűrést.

A 2021-es év sportolói

Az év férfisportolója Szilágyi Áron (vívó), a női Csipes Tamara (kajakozó) lett. A Magyar Sportújságírók Szövetsége 64. alkalommal választotta meg az év legjobbjait, a mostani szavazáson 366 sportújságíró adta le voksát – összesen 12 kategóriában.

Pályázz a pedagógusoddal!

Országos alkotói pályázatot hirdet középiskolások számára az Apor Vilmos Katolikus Főiskola esszé és kisfilm kategóriában. A pályaművekben azokat a környezetükben élő vagy általuk ismert, 1–12 éves korú gyermekeket nevelő pedagógusokat mutathatják be a tanulók, akikre felnéznek, és nagyra becsülik munkásságukat. A pályázatra két életkori kategóriában jelentkezhetnek: 9–10. és 11–12. osztályosok. A beadott pályamunka alapfeltétele, hogy megszólaljon benne legalább egy aktív pedagógus. Az írásbeli munkák 3–5 gépelt oldal, a kisfilmek 3–5 perc hosszúak lehetnek. A pályázati anyagokat február 7-én 24 óráig lehet elküldeni. További részletek: www.avkf.hu/palyazat-kozepiskolas-diakok-szamara

Kapcsolódó cikkek