Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Röviden

| Munkatársunktól | Városi hírek

Hírek.

Megáldották a Szent György-templom homlokzatát

Ünnepi szentmisével emlékeztek meg Szent György vértanúról a nevét viselő templomban szombaton. Világszerte április 23-án ünneplik Szent Györgyöt, a magyar egyházban azonban – Szent Adalbert ünnepe miatt – április 24-én idézik fel vallási jelentőségét.

Az ünnepi szentmise főcelebránsa Horváth Imre prépost–városplébános volt. A szertartás után a felújított templom homlokzatát is megáldották. A misén részt vett dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is.

OTDK Sopronban

Megkezdődött az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Közgazdaságtudományi Szekciója a Soproni Egyetemen. A Föld napján vette kezdetét a hazai felsőoktatás idei legnagyobb hallgatói tudományos seregszemléje, amelyet idén az egyetem Lámfalussy Sándor közgazdaságtudományi kara rendez. A Covid-helyzet miatt online formában tartják meg a csaknem 600 hallgató és számos érdeklődő részvételével zajló, nagyszabású rendezvényt.

Kapcsolódó cikkek

Tavasz fátyla libben

Tavasz fátyla libben

2021. 05. 05. | Munkatársunktól

„Bekeringőzött a tavasz, minden fát és bokrot táncra kért, és a növények örömmel öltötték fel a rózsaszínű és fehér, halványsárga és bíbor, illatos szirom­ruhájukat.” (Lucy Maud Montgomery).