Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron a jövőbe fektet
Harmadszor rendezte meg a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza a városi pedagógusnapot. Fotók: Filep István

Városi pedagógusnap – a legszebb hivatás művelőit köszöntötték

Sopron a jövőbe fektet

| Bertha Ágnes | Városi hírek

„Sok ország ment már csődbe, amelyik a hadászatra erején felül költött, de még egy sem, amelyik az oktatásra” – idézte dr. Farkas Ciprián polgármester gróf Klebelsberg Kuno szavait a városi pedagógusnapon.

Harmadszor rendezte meg a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza a városi pedagógusnapot – idén a Szent Orsolya Gimnázium dísztermében.

– Az oktatás–nevelés napjainkban különös figyelmet érdemel, a pedagógusok feladata és felelőssége, hogy a jövő kihívásainak megfelelő fiatalságot neveljenek – hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián polgármester, hozzátéve, Sopron mindig fontosnak tartotta a pedagógusok szerepét, megbecsülte tapasztalatát, morális felkészültségét, áldozatkészségét. – Sopron az oktatásba–nevelésbe fektet be, és aki így tesz, a jövőre gondol.

A polgármester zárásul gróf Klebelsberg Kuno, városunk díszpolgára, egykori országgyűlési képviselője szavait idézte: „Sok ország ment már csődbe, amelyik a hadászatra erején felül költött, de még egy sem, amelyik az oktatásra”.

Dr. Kovács András, a vendéglátó Szent Orsolya Gimnázium igazgatója nyomatékosította: számára is a legszebb a pedagógushivatás, amely talán az egyetlen olyan munka, amelynek eredményét nagyon soká tapasztalhatják meg képviselői. – A pedagógus magvető – mondta –: mi vetünk, de nem tudjuk, ki, mikor fog aratni, mikor bontakozik ki a befektetett munkánk eredménye.

Rajnai Károly, a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza Alapítvány elnöke megköszönte a város vezetésének a támogatást, amellyel közösségük működhet, és kiemelte, az idei Pedagógusok a gyerekekért programjuk sikeréért sokat dolgoztak nyugdíjas tagjaik.

A rendezvényen vette át gyémántdiplomáját dr. Tillné Schmidt Edit, a pedagógusok művelődési háza korábbi elnöke dr. Kovács Andrástól. Edit néni 60 éve a pécsi tanárképző főiskolán diplomázott, és 1966-ban első szolgálati helyeként Sopronba nevezték ki orosz szakfelügyelőnek, majd néhány vargabetű után a Szent Orsolya Gimnáziumból ment nyugdíjba.

A városi pedagógusnap ünnepi műsorában közreműködtek az iskola, egyben a zeneiskola növendékei, valamint az idei Sarkady Sándor versmondóverseny győztesei.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek