Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron szolgálatában
Az új épületben XXI. századi körülmények között dolgoznak együtt a tűz- és rendvédelmi szervezetek. Fotók: Filep István

Rendészeti Integrált Központ: Egyedülálló az országban

Sopron szolgálatában

| Etzl Edgár | Városi hírek

– Az új komplexum a béke és a biztonság, korunk legfontosabb értékeinek jelképe lesz városunkban – mondta Barcza Attila a Rendészeti Integrált Központ hétfői átadóján. Az épületben a tűz- és rendvédelmi szervezetek dolgozhatnak együtt városunk biztonságáért.

Átadták a hazánkban első és egyedülálló Rendészeti Integrált Központot, melyben a Soproni Rendőrkapitányság, a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség, valamint a szakszolgálatok területi kirendeltségei kapnak helyet. A beruházás területén korábban kihasználatlan épületek álltak. Ezek 2021. októberi bontásától az alapozáson át az épület elkészüléséig mindössze 10 hónap telt el. Az épület átadásán részt vettek a rendvédelmi szervezetek dolgozói és a meghívott vendégek.


– Az új központot azért hoztuk létre, hogy az jó körülményeket biztosítson a Sopronért és térségéért dolgozó közszolgálati szervek munkájához – mondta az eseményen Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, aki kiemelte: a biztonság fenntartásához stratégiai nyugalomra és erőre van szükség, amit helyben biztosít az új központ.



– A jog uralma, szabadság, biztonság és rend: ezek egy jól működő demokrácia ismérvei, ezek teszik élhetővé hazánkat és Sopront – tette hozzá dr. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter, aki hangsúlyozta, Sopron hazánk egyik legbiztonságosabb városa. – Sopron lenyűgöző fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban, a beruházások sorozatába jól illeszkedik a Rendészeti Integrált Központ építése.


Az átadási ünnepség zárásaként a belügyminiszter elismeréseket adott át, majd Horváth Imre városplébános szentelte fel az épületet.

Elismerések, jutalmak

Áder János köztársasági elnök nyugállományú rendőr dandártábornokká nevezte ki Farkas Endre nyugállományú rendőr ezredest, a Soproni Rendőrkapitányság korábbi vezetőjét, akit az eseményen is köszöntöttek. A belügyminiszter jutalomban részesítette Kováts István rendőr vezérőrnagyot, az országos rendőrfőkapitány gazdasági helyettesét, Porvan János tűzoltó alezredest, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság informatikai osztályvezetőjét, Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagyot, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt főelőadóját, valamint Tremmel Nándor rendőr főtörzszászlóst, a Soproni Rendőrkapitányság szolgálatparancsnokát.


A tervektől a valóságig: A 11.526 négyzetméter alapterületű komplexum hasznos területe 8548 négyzetméter. 124 parkolóhelyet alakítottak ki, ezek jelentős része a mélygarázsokban található. A belső udvarban rendelkezésre áll a többfunkciós sportpálya, a tűzoltóság számára akadálypálya és mászófal, emellett parkolók és gépjárműmosó is. Az épület alagsorában 25 méter hosszú lőteret alakítottak ki, amely később bővíthető lesz. A tetőn elhelyezett napelemek és az energiatakarékos építészeti megoldások miatt rendkívül alacsony az épület energiaigénye.


Meghívott vendégek: Az átadáson jelen volt dr. Pintér Sándor és Barcza Attila mellett dr. Molnár Ágnes országgyűlési képviselő, dr. Farkas Ciprián polgármester, Papp Károly belbiztonsági államtitkár, dr. Balogh János országos rendőrfőkapitány, dr. Góra Zoltán országos katasztrófavédelmi főigazgató, Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke, Széles Sándor, a megyei kormányhivatal elnöke, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint több önkormányzati képviselő is.


Legfrissebb híreink a közösségi médián:

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek