Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Sopronban forog az óriáskerék
A 30 méteres óriáskerékről megcsodálhatjuk városunk kiemelkedő szépségét. Fotó: Filep István

Sopronban forog az óriáskerék

| Munkatársunktól | Városi hírek

A tervek szerint július 11-ig pörög az óriáskerék Sopronban, a Várkerületen.

 Az új attrakció az 1921. december 14-i népszavazás centenáriumi emlékévének keretében érkezett a Mária-szobor mellé. A harmincméteres óriáskerékről megcsodálhatjuk városunk kiemelkedő szépségét, látványosságait, valamint a Sopront körülölelő tájat, a Fertő-partot, a kisalföldi síkságot, az Alpokalját, jó időben a Schneeberget is. (Csak összehasonlításképp: városunk jelképe, a Tűztorony 58 méter magas, a kilátószintje pedig 24 méter magasan van.) Egy menet átlagosan 6–8 perc, melynek során a kerék hármat fordul.

A szervezők tájékoztatása szerint a felnőtt jegy ára 2500, a gyerek 1500, a családi (két felnőtt, két gyerek) pedig 6000 forint. A szolgáltatás igénybevételéhez nem kell védettségi kártya. Az óriáskerékre az időjárástól függően hétfőtől csütörtökig 14–21 óra, pénteken 14–22 óra, a hétvégén pedig 10–22 óra között lehet beszállni. A húsz gondolában összesen nyolcvanan utazhatnak, de a belépéskor ügyelnek arra, hogy csak családtagok, barátok legyenek egy helyen. Az eszközöket pedig folyamatosan fertőtlenítik.

Kapcsolódó cikkek

Új konzultáció kezdődik

2021. 06. 16. | Munkatársunktól

– Magyarország legyűrte a járvány harmadik hullámát, ráadásul az egyetlen olyan hely az EU-ban, ahol több vakcina áll rendelkezésre, mint ahányan oltásra jelentkeztek – mondta Orbán Viktor a múlt heti Kormányinfón.