Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sopronban is oltják a fiatalokat

| Munkatársunktól | Városi hírek

Városunkban közel négyszáz 12–18 év közötti diák vette fel szeptember elején a koronavírus-elleni Pfizer védőoltást. Őket szervezetten szállították az iskoláktól a Várisi úti oltóponthoz.

Farkas Andrea, a Soproni Gyógyközpont ápolási igazgatója elmondta: Sopronban a nyáron folyamatosan oltották a fiatalokat. Ennek a korosztálynak is megvan a lehetősége, hogy az eeszt.gov.hu oldalon a soproni oltópontot kiválasztva időpontot foglaljon. Az oltopont@sopronigyogykozpont.hu e-mail-címen is lehet már tájékoztatást kérni az oltás menetéről.

Az új, agresszív vírusmutánsok megjelenése indokolttá tette, hogy megerősítsék azok immunvédelmét is, akik korán, az elsők között kapták meg az oltást. Ennek érdekében Európában elsőként Magyarország tette lehetővé a harmadik oltásra történő regisztrációt.

A harmadik oltást azoknak az egészségügyi dolgozóknak, az idős, krónikus betegeknek adják be, akik már nagyon korán – januárban, februárban – megkapták az első vakcinát. Fontos, előtte konzultáljanak a háziorvosukkal!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.