Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sopronért emlékérmesek

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopronban a hűség napján adták át a város legrangosabb kitüntetéseit. Sopronért Emlékérmet vehetett át Kovács Judit Margit és L. Kovásznai Viktória.

A szervező segítő

Kovács Judit Margit szociálpedagógus, 2003 óta a Családok Átmeneti Otthonának szakmai vezetője. 1993-ban kezdett el dolgozni az intézmény jogelődjénél. Munka mellett végezte el a szociálpedagógia szakot. Tanácsaival segíti a fiatal édes­­anyákat a gyermeknevelés, a csecsemőgondozás fortélyainak megismerésében. 2010 óta szervezi a Segítség a Mosolyodért Alapítvány munkáját.


Több jótékonysági akciót, bált, gyűjtést és sikeres pályázatot tudhat maga mögött, aminek köszönhetően rászoruló gyermekeknek és időseknek adhatnak támogatást. A családok átmeneti otthonának lakói és az Akácvirág nyugdíjas klub tagjai sokszor vesznek részt közös kirándulásokon, ezzel is elősegítve a generációk békés egymás mellett élését.

Az érembiennálé kurátora  

L. Kovásznai Viktória művészettörténész, muzeológus 2007–15 között látta el a soproni Érem­­­biennálé kurátori feladatait. A 19. és 20. századi szobrá­szat és éremművészet szakértője. 1967-től a Ma­­gyar Nemzeti Galéria munkatársa, 1981 és 2008 között éremtárának vezetője. A sop­­­­roni Érembiennálé a mai napig töretlenül magas színvonalon mutatja be a hazai képző- és iparművészek éremmű­­vészeti al­­ko­­tásait.


Ennek a színvonalnak a megőrzéséhez, növeléséhez járult hozzá L. Kovásznai Viktória közel egy évtizedig, a nagy szaktudást, figyelmet és alaposságot igénylő előkészítő, szervező és értékelő munkájával.

Kapcsolódó cikkek