Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni bormustra

Soproni bormustra

| Köves Andrea | Városi hírek

Megválasztották Sopron város borait, valamint az országos borversenyen a Soproni borvidéket képviselő nedűket is a múlt heti borversenyen.

Több mint három évtizedes múltra tekint vissza a Soproni borvidék borversenye, amelyet múlt csütörtökön rendeztek meg a Ligneumban. 135 tétel sorakozott a 16 fős, minősített zsűri asztalán. A megmérettetésen Molnár Ákos, a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke köszöntötte a vendégeket. Mint kiderült, idén a megszokottnál több bor versenyzett.

Mágel Ágost önkormányzati képviselő a megnyitón kiemelte: nagy öröm a Soproni borvidék számára, hogy az utóbbi években nem csupán felzárkózott az ország legnevesebb borvidékeihez, hanem a nemzetközi színtéren is egyre keresettebbek a soproni és környékbeli nedűk.

A borversenyen a szakmai zsűri fehér kategóriában a Payrits Borászat Soproni Zenit 2022-es borát, rozéknál a Sterlik Pince 2022-es Merlot Rosé-ját, a pezsgőknél a Stubenvoll Pince 2022-es Brut Nature Rosé-ját, vörös kategóriában pedig a Horváth Borászat 2017-es Soproni Corvinus Cuvée-jét találta a legjobbnak. Idén ezek a borok kapnak lehetőséget arra, hogy megmérethessék magukat az országos borversenyen május közepén.

A Sopron Város Bora címet a város társadalmi zsűrije ítélte oda három kategóriában. A fehérek közül a Payrits Borászat 2022-es Soproni Zenitje, a rozék közül a Wibi Borászat 2022-es Rosé Cuvée-je, a vörös kategóriában pedig a Horváth Borászat 2017-es Soproni Corvinus Cuvée-je diadalmaskodott.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek