Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni Képzősök Baráti Köre
Dr. Pásztor Enikő a Soproni Képzősök Baráti Köre Egyesület új elnöke. Fotó: Filep István

Kultúra, sport, egészség – Civil szervezetek Sopronért

Soproni Képzősök Baráti Köre

| Köves Andrea | Városi hírek

Több mint 20 éves múlttal rendelkezik a Soproni Képzősök Baráti Köre Egyesület, amely a Benedek-karon diplomázott pedagógusokat fogja össze.

A kör élére nemrégiben új elnököt választottak dr. Pásztor Enikő, a Benedek Elek Pedagógiai Kar adjunktusa személyében, aki egykori képzősként ma már az alma materében dolgozik.

– A Sopronban sokak által csak OKI-nak, azaz Óvónőképző Intézetnek nevezett intézményből minden évben kiváló óvodapedagógusok kerülnek ki, akik határon innen és túl viszik a jó hírét Sopron városának – emelte ki az új elnök. – Ma már alaposan kibővült a képzési kínálat, hiszen az óvodapedagógusok mellett kisgyermeknevelőket, gyógypedagógusokat, szociálpedagógusokat, tanárokat és legújabban már média- és kommunikációs szakembereket is oktatnak az intézményben.

A Soproni Képzősök Baráti Köre az aktív és nyugdíjas tagok számára többek között kirándulásokat, kézműves foglalkozásokat szervez. Néhány évvel ezelőtt alapították kiváló oktatók és hallgatók számára a Szívvel-lélekkel díjat.

Az új elnök a „Generációk egymás közt” programsorozat keretén belül lehetőséget kíván teremteni az idősek és a fiatalok találkozásaihoz. Programjaik egy része online is elérhető lesz, bekapcsolódási lehetőséget teremtve ezzel a távolabb élők vagy éppen az otthon maradni kényszerülők számára. Szeretné, ha minél többen csatlakoznának hozzájuk, jönnének nosztalgiázni, tanulnának egymástól, és részesei lennének az új kezdeményezéseknek és a közösségi programjaiknak. 


Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.