Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni szüreti napok
A szüreti napok megnyitóján idén is tartottak szőlőpréselést, majd megkóstolták a friss mustot a résztvevők. Fotók: Filep István

Soproni szüreti napok

| Munkatársunktól | Városi hírek

Rendhagyó módon idén szeptemberben az Erzsébet-kertben tartották meg a szüreti napokat. A rendezvénysorozat pénteki megnyitóján ezúttal sem maradhatott el a mustkészítés, illetve a látványos szőlőpréselés.

– A soproni szüreti napok keretében a helyiek megismerkedhetnek a soproni és a térségbeli borászok híres nedűivel – közölte beszédében dr. Farkas Ciprián. – A magyar kormány és önkormányzatunk kiemelt figyelmet fordít a borászok támogatására. Az Erzsébet-kert környezete és családias hangulata miatt is kiváló helyszíne a szüreti napoknak.

– Városunk gazdag történelmi múlttal rendelkezik, az első borászok már a kelta időkben telepítettek szőlőt a térségben – mondta Barcza Attila. – A soproni hazánk egyik legszebb borvidéke. Az Erzsébet-kerti helyszín azért is különleges, mert itt található a népszavazás külügyminiszterének, gróf Bánffy Miklósnak a szobra, akinek komoly szerepe volt abban, hogy Sopron magyar maradhatott.

A megnyitón Molnár Tibor, a Soproni Borút Egyesület elnöke is köszöntötte a résztvevőket.

A háromnapos rendezvény során zenés műsorok, gyermekprogramok, gasztronómiai élmények, valamint kézműves és kirakodóvásárok portékái is várták a szép számú kilátogatót.

Kapcsolódó cikkek