Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Színpadon innen és túl
Világhírű koreográfusokkal, táncos csillagokkal, aranyhangú dél-stájerországi kontratenor sztárénekessel nagyszabású, látványos ősbemutatót tart Farinelli címmel a St. Pölten-i Europaballett

A soproni teátrumban sorra készülnek az előadások

Színpadon innen és túl

| Munkatársunktól | Városi hírek

Már két előadás elkészült a soproni színház szeptemberben kezdődött új évadából, és próbálják az idei szezon ajándék darabját, A zuhanás második pillanata című álomjátékot is. A teátrum felkészült arra, ha újra nyithatnak az intézmények, akkor azonnal tudja fogadni a közönséget.

A soproni társulat tagjai, munkatársai saját maguk és a közönség védelme érdekében regisztráltak a koronavírus elleni oltásra. Közben pedig folyamatosan dolgoznak – műfajilag sokszínű produkciókkal készülnek a nyitásra úgy, hogy a meghirdetett 6 bérletes előadás helyett ajándékként plusz 3 (összesen 9) produkciót kínálnak az idei, 2020/21-es szezonban.

A közelmúltban készült el Németh László Széchenyi című történelmi drámája. A nézők szeptemberben bérletes előadásként tekinthetik meg a darabot. A produkciót Csiszár Imre Kossuth-díjas rendező állította színpadra. Az előadással a szoborszerűen ábrázolt szellemi géniuszt közelebb szeretnék hozni az emberekhez. Sopronban most először kerül színre a város első díszpolgáráról szóló darab. A főszereplő Széles Tamás színművész.

Sławomir Mrożek Emigránsok című színművének stábja a soproni színházban készült fel a közelmúltban arra, hogy Felvidéken videós streameléssel, majd ősztől a leghűségesebb város teátrumában kamara körülmények között bérletes előadásként mutassa be a darabot. A főszereplők Gál Tamás és Kis Domonkos Márk, a rendező Pataki András.

A két produkció mellett próbálják a soproni színészek A zuhanás második pillanata című álomjátékot. Az abszurd műfajról, humoros, ugyanakkor nagyon mély és elgondolkodtató társadalmi kérdésekről szól a produkció, amelyet ajándék előadásként választhat a közönség idén tavasztól.

Gálára készül a Sopron Balett

Látványos, új koreográfiákkal, kemény gyakorlásokkal, teljes fordulatszámon zajló intenzív próbákkal készül a Sopron Balett arra, hogy a nézőket megajándékozza a tánc világnapja alkalmával egy nagyszabású gálával április 25-én (vasárnap) a Petőfi Színházban. Demcsák Ottó, a csapat vezetője elmondta: teljesen friss, új koreográfiákat láthatnak a nézők olyan művekből, melyeket még nem táncoltak eddig. Táncmű készül a centenáriumra is. A művészek a soproni népszavazás 100. évfordulója alkalmából különleges bemutatót tartanak a következő szezonban. Somogyváry Gyula: És mégis élünk című művéből írt táncelőadással tisztelegnek az évforduló előtt.

Harmadik csengetés – Podcast műsorok online

Harmadik csengetés címmel startolt a Pro Kultúra új, internetes rádiós műsora. Az online elérhető, Varga Róbert újságíró által hetente vezetett beszélgetések, ajánlók izgalmas, változatos, színes, különleges és egyedi tartalmakkal várják a nézőket honlapjukon, közösségi oldalaikon, podcast-oldalaikon. Mindemellett havonta egy alkalommal hírösszefoglalóval és kulturális ajánlóval jelentkezik az intézmény Savanyu Gergely színművész szerkesztésében és vezetésével. 

Kapcsolódó cikkek