Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szüreti mulatság Balfon

A borversenyre 22 nedűt neveztek, ezeket értékelte a szakmai zsűri

Szüreti mulatság Balfon

| Elek Szilveszter | Városi hírek

Szüreti felvonulás, borverseny eredményhirdetése, koncertek is szerepeltek a 23. Balfi Szüreti Nap programjában. A múlt szombati rendezvény az egész települést megmozgatta, és Sopronból is érkeztek látogatók.

Tűzpiros veterán autó vezette fel a szüreti felvonulást, amelyben szőlőlevelekkel és fürtökkel, humoros üzenetekkel, valamint magyar zászlókkal egyaránt dekorált traktorok is szerepeltek – összesen mintegy tucatnyi jármű. A menet a volt balfi laktanyával szemközti parkolóból indult, majd végighaladt a sportpályáig. Közben sok helyen megállt, ahol borral és süteményekkel várták a fellépőket – cserébe vidám műsort kaptak a vendéglátók.

A felvonulás a balfi sportpályánál ért véget, itt a helyi csoportok produkciói mellett koncertek is várták a mulatókat. A sátorban tartották a borverseny eredményhirdetését is. A megmérettetésre 22 minta érkezett, 10 olyan borászoktól, akik balfiak vagy a település területén van szőlőjük. A mintákat helyi borászok vizsgálták 100 pontos rendszer alapján, az italok illatát, küllemét, zamatát egyaránt górcső alá vették – az eredmények alapján a fehérborokat méltatták a leginkább. Összesen 9 arany, ugyanennyi ezüst, illetve 4 bronz minősítést osztottak ki. A közönségdíjat Gál Mónika cserszegi fűszerese, a nagydíjat pedig Csonka István küvéje érdemelte ki.

A rendezvény megnyitóján Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője kiemelte: számára a Soproni borvidék a legkedvesebb az országban, többek között az olyan hagyományok miatt is, mint a kiváló közösségkovácsoló erővel bíró balfi szüreti napok.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek