Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tavaszi virágeső

Muskátlik, begóniák, dáliák, fuksziák találtak gazdára

Tavaszi virágeső

| Munkatársunktól | Városi hírek

Lassan már tíz éve hagyomány, hogy a Sopronkőhida-Tómalom-Jánostelep Településrészi Önkormányzat virágokat ajándékoz a szépet kedvelő lakosságnak.

Idén is több ezer gyönyörű virág talált gazdára pénteken a településrészen. A kőhidai börtön lakótelepére és a tómalmi játszótérre sorra gördültek be a teherautók megrakodva virágokkal. Az itt élők minden évben számítanak a virágosztásra és most is örömmel válogattak a futó és álló muskátlik, valamint a begóniák, paprikavirágok, dáliák és fuksziák közül, de volt tulipánhagyma is. Ezúttal is sokan voltak mindkét helyszínen, de mindenkinek jutott virág. Többen elmondták, ezekben a napokban virágosítják a kertjüket, s ültetik be virágládáikat, ezért hálásak a valóban gyönyörű növényekért.

Dr. Simon István a települési részönkormányzat elnöke, alpolgármester elmondta, lassan tíz éves hagyomány, már-már „népszokás” az ingyenes virágosztás. A településrész fejlődik, sok fiatal alapít itt családot, s szeretik a tiszta, virágos környezetet. Az alpolgármester szerint szerencsés volna, ha mások is – különböző szervezetek, sportegyesületek, civil szerveződések – követnék a példát, s szépítenék, óvnák környezetüket, például virágültetéssel, hiszen így is hozzájárulhatunk a Föld értékeinek megőrzéséhez. A virágok évről évre jó helyre kerülnek – mondotta –, hiszen szépek az itt élők kertjeik, előkertjeik, s ablakaik.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek