Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Töltődjünk fel közösen!
A baba–mama tornán az anyukák társaságban lehetnek és mozoghatnak, a kicsik pedig ismerkednek a világgal és egymással. Fotók: Filep István

12. alkalommal tartottak baba–mama napokat Sopronban

Töltődjünk fel közösen!

| Köves Andrea | Városi hírek

Sokrétű előadásokat és bemutatókat kínált három napon keresztül a hagyományos baba–mama napok rendezvénysorozata a Liszt-központ NépmesePontján. A programot a Soproni Szociális Intézmény védőnői szervezték.

Anyukák babáikkal együtt élvezhették a 12. alkalommal megszervezett soproni baba–mama napokat, amelyek legfőbb célja: hasznos ismeretek nyújtása az anyukák számára, illetve közös élmények átélése. A program elsősorban azokat a szülőket célozza meg, akiknek a gyermeke a 0–3 éves korosztályba tartozik.


Az idei kínálatban a kenguru–mocorgó baba–mama foglalkozás is szerepelt, amelynek során anyukák és babáik közösen mozoghattak. A foglalkozást Bálintné Halász Dorottya kétgyermekes anyuka vezette, akit első gyermeke születése inspirált abban, hogy elindítsa foglalkozásait: – Ez a torna elsősorban azoknak az anyukáknak szól, akik szeretnének szülés után kicsit kimozdulni otthonról, társaságban lenni és mozogni – fogalmazott Dorottya. – Saját magam is tapasztaltam szülés után, hogy milyen jólesik hasonló érdeklődésű anyukákkal találkozni, a tapasztalatokat megosztani. Mindeközben feltölti az anyukákat a mozgás, amelyet babáikkal együtt végezhetnek. A kicsik ismerkednek a világgal és egymással. A torna során ölbeli játékokat is játsszunk: együtt éneklünk, mondókázunk. Nagy hangsúlyt fektetek a szülés utáni regenerációra is.


Bálintné Halász Dorottya tapasztalt szakember: a kismamatorna-oktatói végzettsége mellett babamasszázs- és gyerektorna-oktatóként, illetve dúlaként is tevékenykedik. Foglalkozásai két korosztálynak szólnak: az első a baba–mama torna, ahova az anyukák már a másfél–két hónapos csecsemőikkel is érkezhetnek.


Amikor már nagyobbak, körülbelül másfél évesek lesznek a gyerekek, megnő a mozgásigényük, és egyre ügyesebbek lesznek, akkor várja őket a mocorgó foglalkozás játékos mozgásfejlesztő gyakorlatokkal. Ügyességi mozgásformák, akadálypályák és különböző eszközök használata színesíti az órákat.

Mindebből kóstolót kaphattak azok az anyukák és babáik, akik ellátogattak az idei baba–mama napok rendezvénysorozatára.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek