Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Turisztikai látványosságok
A Ciklámen tanösvényen bemutatták az új táblákat a TAEG szakemberei. Fotó: Németh Péter

Tündérösvényről a Kecske-hegyre

Turisztikai látványosságok

| Elek Szilveszter | Városi hírek

A Sopront és környékét érintő turisztikai fejlesztéseket, a Ciklámen tanösvény digitalizációját, az újjáépült kecske-hegyi kilátót és a megújult Nemeskúti kerékpáros útvonalat mutatták be bejáráson az érdeklődőknek múlt csütörtökön.

Tündérek nyomában jártak a résztvevők a rendezvény első állomásán. A Ciklámen tanösvényen haladva ismerkedhettek meg az Aktív Magyarország programjával, a Digitális Vándorral. A mobiltelefonos alkalmazás úgy teszi izgalmasabbá a tanösvényeket, hogy különböző szórakoztató feladatokat ad a felhasználóknak. A mintegy 10 ezer letöltővel büszkélkedő program minden látványossághoz hozzárendel egy történetet. Ez a Ciklámen tanösvény esetében a tündérekről szól. A rendezvény folytatásában a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. szakemberei bemutatták az útvonalon kihelyezett új táblákat. Ezek segítségével a kirándulók megismerhetik a tanösvény jellegzetes állat- és növényvilágát.

A bejárás a kecske-hegyi kilátónál folytatódott, majd a résztvevők e-bike-ra pattantak, és vezetett túra során jutottak el a Nemeskúti kerékpáros útvonal pihenőpontjáig, aztán visszatértek Tómalomfürdőre.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek