Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új borlovagokat avattak
A borlovagok díszbe öltözve vonultak át a Rejpál-házból a bencés templomba. Fotó: Németh Péter

Új borlovagokat avattak

| Munkatársunktól | Városi hírek

Az elmúlt szombaton tartották az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátusa, a kismartoni (Eisenstadt) szenátus és a Soproni Legáció avatási és előléptetési ünnepségét a Rejpál-házban, illetve a bencés templomban.

A borlovagrend szertartásai ezúttal is a középkori hagyományokon alapultak, és a Szent György-rend szokásait követték. Ennek során a borlovagok ünnepélyes fogadalmat tettek Isten és a nemes bor megbecsülésére, az irántuk való hűségre, a keresztény értékek és a borhagyományok őrzésére, nemkülönben a barátságra és a békére. Az eseményre szerte az országból, illetve Ausztriából, Szlovákiából és Romániából is érkeztek vendégek, az avatáson részt vett dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is.

Az új belépők: Hajdú Zoltán, Hajdú Henriett, Kurucz Ferenc, Németh Zoltán. Hat előlépő tag: Károlyi Balázs, Boros Tibor, Salda Nándor, Kovács Tibor, Werdnik Ernő, Csík József.

Kontinensünk huszonkilenc országában több mint 5000 taggal működnek a borlovagrendek. – A fő cél mindenhol azonos: védelmezzük az európai kultúrkört, illetve a nemes bor nagykövetei vagyunk – mondta lapunknak dr. Sztancs György, a borlovagok soproni egyesületének elnöke.

Kapcsolódó cikkek