Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Új konzultáció kezdődik

| Munkatársunktól | Városi hírek

– Magyarország legyűrte a járvány harmadik hullámát, ráadásul az egyetlen olyan hely az EU-ban, ahol több vakcina áll rendelkezésre, mint ahányan oltásra jelentkeztek – mondta Orbán Viktor a múlt heti Kormányinfón.

 A miniszterelnök hangsúlyozta: engedélyezik a 12–15 év közöttiek oltását. Őket már regisztrálni is lehet, de a szülőké lesz a végső szó ebben az ügyben.

Orbán Viktor kifejtette, 137 ezer olyan személy van, aki az első után nem vette fel a második oltást. Azt a döntést hozta a kormány, hogy akinek lejárt a határideje a második vakcinára, annak törlik a védettségi igazolványát a nyilvántartásból. E héttől a tömeges helyett pedig áttérnek a készenléti oltási rendre. Tíznapos rendkívüli, fizetett szabadságot kapnak azok, akik részt vettek a védekezésben. Ideértve többek között az egészségügyi és szociális szférában dolgozókat.

– A gyereket nevelő családokat megviselte a koronavírus-járvány miatti válság – hangsúlyozta a miniszterelnök. – Ezért ha sikerül elérni Magyarországon az 5,5 százalékos GDP-növekedést, akkor azt javaslom a kormánynak, hogy a gyermeket nevelő szülőknek 2022 év elején adjuk vissza azt a személyi jövedelemadót, amit 2021-ben befizettek a költségvetésbe. A nyugdíjprémium összege pedig a korábban tervezettnél magasabb lehet.

A miniszterelnök azt is bejelentette, újabb nemzeti konzultáció indul. Ebben a gazdasági intézkedések dominálnak, de kitérnek a migrációra is. 

Kapcsolódó cikkek