Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új református lelkészek
Dr. Barta Zsolt és felesége, Barta Lívia egy hónapja vette át megbízólevelét. Fotó: Pluzsik Tamás

Kárpátaljáról érkezett Sopronba dr. Barta Zsolt és Barta Lívia

Új református lelkészek

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

Dr. Vladár Gábor nyugalomba vonulását követően új vezető lelkésze és beosztott lelkésze van a Soproni Református Egyházközségnek. Dr. Barta Zsolt és felesége, Barta Lívia egy hónapja vette át megbízólevelét, és kezdte meg szolgálatát.

A Soproni Kálvin Kör szervezésében szeptember 20-án a református templomban Kárpátaljától az Alpokaljáig címmel az életútjukat felvázoló előadás, majd azt követően kötetlen beszélgetés keretében mutatkozott be a gyülekezeti tagoknak és érdeklődőknek a négygyermekes házaspár.

– A soproni egyházközség 93 éves történetében Maller Kálmánt, Balogh Gábort és Vladár Gábort követően immáron én vagyok a negyedik vezető lelkésze a gyülekezetnek, ami nemcsak nagy megtiszteltetés, hanem egyúttal nagy felelősség is – fogalmazott dr. Barta Zsolt.


A lelkész egy kárpátaljai kis faluban, Fornoson született. Mint a bemutatkozó előadáson is elhangzott, a budapesti Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának elvégzését követően feleségével együtt Atlantában szerzett újabb mesterfokú diplomát, majd öt évig a kárpátaljai Minaj, Rát és Botfalva községek, Sopronba érkezésük előtt pedig 15 évig egy kis bakonyaljai falu, Réde református gyülekezetének lelkészi szolgálatát látták el. Dr. Barta Zsolt a Pápai Református Teológiai Akadémia Gyakorlati Teológiai Intézetének tanszékvezetője és oktatója.


Kapcsolódó cikkek