Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új terasz az óvodában
Az udvari fedett teraszt is korszerűsítették a Dózsa György utcai óvodában Fotó: Filep István

Fejlesztés a Dózsa György utcai intézményben

Új terasz az óvodában

| P. Horváth László | Városi hírek

Elkészült a 45 millió forintos beruházás a Dózsa György utcai óvodában: a belső fejlesztések mellett az udvarra néző teraszt is felújították. Az elmúlt heti bejáráson dr. Farkas Ciprián polgármester mellett Csiszár Szabolcs alpolgármester is részt vett.

Kormányzati és önkormányzati forrásból, összesen 45 millió forintból elkészült a Dózsa György utcai óvoda épületének energetikai felújítása és fejlesztése. Ennek keretében kicserélték a fűtési rendszert, a nyílászárókat, valamint kifestették a falakat is. Emellett pedig megvalósult az udvari fedett terasz korszerűsítése.

– Intézményrendszerünk mára modern állapotba került, természetesen ezt folyamatosan fenn kell tartani – mondta dr. Farkas Ciprián polgármester. – A kormányzat 2010 óta kiemelten támogatja a családokat, olyan intézkedéseket hoz, amelyek révén megéri gyermeket vállalni. Az önkormányzat feladata pedig az, hogy megteremtse a gyermekgondozáshoz, gyermekneveléshez a megfelelő infrastruktúrát. Amit használnak, az kopik, mi pedig figyelni fogunk arra, hogy a gyerekek napközben, amíg a szüleik dolgoznak, megfelelő körülmények között legyenek. Ma elmondható, hogy a városban minden kisgyerek biztonságos, napjaink elvárásainak megfelelő óvodát, bölcsődét és iskolát látogathat.

– A legjobban a terasznak örülünk, mert ez nagyon rossz állapotban volt, pedig nagyon szeretjük a gyerekeket kint, a szabadban mozgatni és foglalkozni velük – tette hozzá Horváth Márta, a Trefort Téri Óvoda vezetője. – Ez a rész mind a fejlesztőfoglalkozásoknak, mind a délutáni pihenésnek, illetve az uzsonnázásnak, tízóraizásnak is ideális helyszíne lesz.

Csiszár Szabolcs alpolgármester zárszóként az óvodapedagógusok munkáját méltatta, kiemelve, hogy az óvoda és az önkormányzat között jó az együttműködés.

Az óvoda rövid története

A Dózsa György utcai óvoda 1954-ben épült, négy csoportszobájában jelenleg 78 gyereket gondoznak. 1991-ig a Budaprint Soproni Pamutipar tulajdonában volt, majd Sopron önkormányzata vette át az intézmény üzemeltetését.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Tájékoztatás a vásárlók érdekében

2024. 03. 06.

Pénteken kezdődött a csökkentett kiszerelésekre vonatkozó, kötelező tájékoztatás a boltokban – hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (N...