Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újabb felújítások  a Soproni Parkerdőben
Az Ultrai úti autóspihenőnél lévő berendezéseket – padokat, asztalokat, ülőalkalmatosságokat – lecserélték Fotó: Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.

Újabb felújítások a Soproni Parkerdőben

| P. Horváth László | Városi hírek

A Károly-kilátó, valamint a Kőhalmy Vadászati Múzeum kivételével szabadon látogathatók a Soproni Parkerdőben a kilátók, a játszóterek, a források, valamint a pihenőhelyek. A közelmúltban számos helyet felújítottak, megszépítettek.

A hét elejétől vidéken szigorú menetrend szerint elkezdődött a koronavírus-járvány miatti korlátozások fokozatos enyhítése. Ennek jegyében a Tanulmányi Erdőgazdaság (TAEG) Zrt. kezelésében lévő létesítményeket ismét lehet látogatni. Fertőtlenítés után megnyíltak a játszóterek, a kilátók, a források, a pihenőhelyek, valamint ismét használható az erdei tornapálya. Fontos, a Kőhalmy Vadászati Múzeum, a Károly-kilátó és a Kecske-hegyi kilátó továbbra is zárva tart! A Károly-magaslati ökoturisztikai központban lévő erdei büfé szombattól ismét várja a vendégeket, az előírások és a korlátozások betartásával.  

Az elmúlt hetekben viszont a TAEG Zrt., a kormány döntésének megfelelően, számtalan látogatóhelyet lezárt. – Ezt a csendesebb időszakot igyekeztünk minél jobban kihasználni, több olyan felújítást elvégezni, amelyeket csak a létesítmények lezárása mellett tudunk megtenni – mondta Bánáti László, a TAEG Zrt. vezérigazgató-helyettese. – A Kőhalmy Vadászati Múzeumot belülről teljesen újrafestettük, illetve megszépült a lépcsőház is. Most lehetőségünk nyílt a Károly-kilátó fémrészeinek, a tetőn lévő korlátoknak, lépcsőknek, antennáknak a kijavítására, lefestésére. Az erdei játszótér összes eszköze alatt kicseréltettük az ütéscsillapító aljzat famulcsát.

A pihenőhelyeket is felújították, a Nándor-magaslaton, valamint a városi parkerdőben kicserélik az elhasználódott padokat. A Dudlesz-erdőben a kerékpárút mellett a régiek helyett új szemétgyűjtőedényeket helyeztek ki, a Hubertusz-kilátónál pedig rendbe tették a pihenőt és tűzrakóhelyet. Az Ultrai úti autóspihenőnél lévő berendezéseket – padokat, asztalokat, ülőalkalmatosságokat – lecserélték. A Pedagógus-forráshoz, illetve a Ferenc-forráshoz ellátogató turisták is megszépült környezettel találkozhatnak. A tűzrakóhelyek, pihenők rendbetétele, fűkaszálása pedig folyamatos.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek