Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Uniós csúcs, béremelés a tanároknak

| Városi hírek

Orbán Viktor sikerként értékelte a múlt csütörtöki, az európai uniós csúcson folytatott tárgyalásait.

 A kormányfő kijelentette: Magyarország továbbra sem küld fegyvert Ukrajnába, ahhoz járult hozzá, hogy a csődbe jutott ukrán állam ne omoljon össze, s garanciákat kapott, hogy a Magyarországnak járó összegeket nem költik másra.

Hétfőn megérkezett az emelt bér a tanároknak a tankerületi iskolákba – erről a múlt csütörtöki kormányinfón beszélt Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a pedagógusbérekkel kapcsolatban elmondta, a Belügyminisztérium képes volt megszervezni azt, hogy kevesebb mint két hét alatt 140 ezer tanár megkaphassa a béremeléshez szükséges okiratot. A sajtóban megjelent téves információkra reagálva hangsúlyozta, a kormány döntése világos: 32,2 százalékos béremelés történik. Ennyivel növelték meg a bértömeget, amit csak béremelésre lehet fordítani.

A tárcavezető az újszülöttek SMA-szűréséről elmondta: a kormány a 14 hónapos program letelte után is támogatni fogja. – Idén 450 millió forintot biztosítunk a szűrés támogatására, amelyet továbbra is három intézmény végez: a Szegedi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem és a Bethesda Gyermekkórház – hangsúlyozta Gulyás Gergely.


Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

„Ragyog a nap, virágok nyílnak…”

„Ragyog a nap, virágok nyílnak…”

2024. 05. 29.

– Tavasz, virág, szépség, környezetvédelem, béke – így foglalta össze a tómalmi virágosztás jelentőségét dr. Simon István alpolgármester, a Jánostelep...