Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Útfelújítás és parkolóbővítés
Biztonságosabb lett a közlekedés az Ibolya úti lakótelepen, több száz méteren megújult az út burkolata, valamint több parkolóhelyet is kialakítottak Fotó: Filep István

Útfelújítás és parkolóbővítés

| P. Horváth László | Városi hírek

Mintegy 400 méter hosszan újult meg az Ibolya úti lakótelep belső úthálózata, a parkolót is bővítették, így most kétszer annyi autó állhat meg ott, mint korábban. Az itt lévő két játszóteret is felújították.

Dr. Farkas Ciprián polgármester és Mágel Ágost önkormányzati képviselő a helyszínen tekintette meg a megújult útszakaszt az Ibolya úton múlt szerdán.  

– A soproni polgárok kérésének megfelelően továbbra is nagy energiát fordítunk a soproni utak és járdák felújítására, valamint a parkolóhelyek bővítésére – mondta a polgármester. – A parkolók számát is bővítettük, így most kétszer annyi autó állhat meg itt, mint korábban. A felújítások a városon belül lépésről lépésre haladnak: először a főutak, a gyűjtőutak, majd a mellékutak kerülnek sorra. A be- és kivezetőutak is korszerűbbek lettek, az M85-ös gyorsforgalmi út pedig a reményeink szerint hamarosan eléri városunkat. Évtizedes hátrányt kell ledolgoznunk, ugyanis a soproniak szeretnének olyan minőségű utakon közlekedni, mint ahogy ezt Ausztria városaiban megtehetik.

Mágel Ágost, a körzet önkormányzati képviselője kiemelte, a lakótelepen lévő két játszóteret is korszerűsítették, illetve körbekerítették. A szülők nyugodt szívvel hozhatják le ide a gyermekeiket, akik biztonságos körülmények között játszhatnak.

– Az önkormányzati program keretében az Ibolya úti lakóövezet belső úthálózata újult meg mintegy négyszáz méteren, emellett a Hársfa sor és a Cseresznye sor közötti szakasz burkolata is új lett – tette hozzá a képviselő. – Az Ibolya úton a korábbi egyoldali, gyeprácsos parkolók helyett úgynevezett ferde állásúakat alakítottunk ki. Ennek köszönhetően nőtt duplájára a hely befogadóképessége. Az itteni beruházások értéke összességben százmillió forintos nagyságrendű. A munka azonban nem áll meg. Tervben van a kisebb forgalmú Erdész utca „faltól falig” történő felújítása. A munkálatok várhatóan még idén ősszel, de legkésőbb jövő tavasszal elkezdődnek.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.