Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Varázslatos panoráma

Az új parkban játékok, padok, kültéri nyugágyak is vannak

Varázslatos panoráma

| Etzl Edgár | Városi hírek

Új szabadidős attrakció várja a soproniakat: elkészült a közpark a Koronázódombon, ahol festői környezetben játszhatnak, sportolhatnak és piknikezhetnek gyerekek és felnőttek.

Új parkkal gazdagodott Sopron: a Koronázódombon hamarosan birtokba vehetik a 8400 négyzetméteres, korábban beépítetlen, pompás panorámájú területet. A kormányzati támogatásból finanszírozott beruházás kivitelezése tavaly augusztusban kezdődött. A korábban sűrű növényzettel benőtt területen sétányokat alakítottak ki, emellett köztéri bútorokat, valamint a gumiburkolatra 19 különböző játszóeszközt, köztük mászókát, hintát, libikókát telepítettek. A zöldterülethez tartozik egy 20 férőhelyes murvás parkoló és a 10 férőhelyes biciklitároló is. A bejáratnál ivókút szolgálja a pihenők kényelmét.


A hétfői átadón részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője, Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint Tóth Éva önkormányzati képviselő.

– Folytatjuk Sopron fejlesztését, hiszen az a célunk, hogy a helyiek és az ide látogató turisták mindennap jól érezzék magukat a városban – mondta dr. Farkas Ciprián, aki megköszönte a soproni országgyűlési képviselők segítő támogatását.


– Az új park remek lehetőséget nyújt a soproniaknak, hogy eltöltsék itt szabadidejüket, és gyönyörködjenek a belváros, a Lövérek és a Schneeberg adta festői látványban – tette hozzá dr. Simon István.

A területen összesen 59 lombos fát és több száz cserjét ültettek el, egy sávban viszont csak vadvirágos gyepet telepítettek. Fantasztikus kilátás nyílik a városra: a Tűztorony és a tévétorony mellett látható innen számos soproni templom is. A látogatók akár öt kültéri nyugágy kényelméből is megcsodálhatják a panorámát.


Szépülő környezet:Sopronban az elmúlt időszakban több parkot is felújítottak. Megújult az Erzsébet-kert, a IV. László király utca, az Arany János utca és a Barátság park játszótere is.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek