Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Várja a parkolóházat?

| Munkatársunktól | Városi hírek

Megkérdeztük olvasóinkat.

Horváth Gyuláné: Nagyon kell a városnak a parkolóház! A közelben lakók és a belvárosi kereskedők minden bizonnyal várják az őszt, amikor megnyitják a létesítményt. Ezáltal nagyobb lehet a boltok forgalma is. Szerintem biztonságosabb lesz a parkolás, mintha az utcán állnánk meg az autóval.


Vörösmarti Zsuzsa: Építőmérnökként támogatom a parkolóházak létrehozását. Ugyanannyi parkolóhely kialakításhoz kevesebb helyet kell elvenni a közterületből, hiszen a létesítmény emeletei a magasba nyúlnak. További előnye, hogy az utcákról eltűnnek az autók. Így a belvárost a maga szépségében nézhetik meg a turisták.


Fodor Pál: Az elmúlt években folyamatosan nőtt az autók száma, ezzel együtt a parkolóhelyigény is. A belváros ilyen szempontból megtelt, sokszor körözni kell, hogy szabad helyet találjunk. A parkolóház a városba érkező turistáknak is előnyös lehet, hiszen itt hagyhatják az autójukat, és innen járják be a belvárost.


Tóth Rozália: Amikor tehetjük, kerékpárral közlekedünk, autót nem használunk. Iskolaidőben főként reggel és délután rendkívül nagy lett a forgalom. Azt is látom azonban, hogy a belvárosban nehéz parkolóhelyet találni. Erre lehet megoldás a parkolóház, ahol sok autó tud megállni. 


Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.